Trending

Kau boleh bagi makanan beruIt, bbi la kau Pelanggan mengamk temui uIat dalam makanan yang dijamah

Viral di media sosial klip video seorang pelanggan lelaki memarahi beberapa pekerja di sebuah kedai mamak yang mendakwwa makanannya dicemari ulat.


Lelaki terbabit berang apabila mendapati makanan yang dipesannya dicemmari beberapa ekor uIat yang ditemui dalam ayam goreng setelah dia hampir habis menjamah makanan tersebut.

Tidak berpuas hati dengan apa yang berlaku, lelaki itu kemudian memarahi pekerja premis itu dan menuntut mahu berjumpa dengan pengurusan kedai itu.

Berdasarkan video, seorang pekerja wanita kelihatan ingin mengemas pinggan di atas meja itu, tetapi dihalang oleh lelaki tersebut.

Susulan viral kejadian tersebut, restoran mamak di Batu 6, Teluk Kemang Port Dickson di sini, diarahkan tutup selama 14 hari selepas didapati kot0r.

Video penuh

Pengarah Kesihatan Negeri Sembilan, Datuk Dr Zainuddin Mohd Ali berkata, hasil pemeriksaan dilakukan restoran itu didapati melanggar akta Peraturan-Peraturan Kesihatan Malaysia (PPKM) 2009.

“Kita sudah arahkan restoran ini ditutup selama 14 hari mengikut Seksyen 11 Akta Makanan 1983. Selain itu empat notis turut dikeluarkan kepada restoran tersebut di bawah PPKM 2009,” katanya.

Menurutnya, premis yang diarah tutup kebiasaannya mempunyai lebih daripada satu kesalahan dan tahap kebersihan yang sangat rendah serta perlu diambil tindakan segera.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

Sumber : Astrogmpak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *