Identiti ‘perempuan’ berdiri sebelah Syed Saddiq terungkai akhirnya

SELEPAS desas-desus mengaitkan Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dengan seorang individu yang did@kwa merupakan golongan tr@ns.gender, terbaharu tampil pula seorang lelaki memberikan penjelasan mengenai status jantina sebenar individu berkenaan.

Menerusi dua posting di Facebook, lelaki yang menggunakan akaun Nasir Yaacob itu mend@kwa, individu tersebut merupakan bekas isterinya.

“Ya betul, ex-wife sayalah yang tengah vir@l tu. Dia perempuan tulen, bukan tr@ns.gender, stop f1tn@h dia. Dan biarlah dia dengan dunia glamour dia,” tulis lelaki berkenaan pada satu posting di Facebook, malam Selasa.

Dalam satu posting berasingan, lelaki berkenaan sekali lagi menjelaskan status jantina sebenar individu tersebut, selain meminta orang ramai agar berhenti menyebarkan f1tn@h terhadap bekas isterinya itu.

“Dia perempuan tulen, bukan tr@ns.gender. Dia ibu kepada dua anak saya. So please stop f1tn@h dia,” tulisnya lagi.
Posting tersebut mendapat respon daripada netizen dan kenalannya yang bertanyakan kesahihan mengenai berita yang mula tular sejak Isnin.

Posting yang dimuatnaik seorang lelaki di Facebook menjelaskan status jantina individu yang did@kwa tr@ns.gender.

Namun tidak kurang juga netizen yang melahirkan rasa s1mpati terhadap lelaki tersebut dan memberikan kata-kata semangat buat dirinya.

Terdahulu, tul@r sebuah video yang menunjukkan Syed Saddiq mengadakan pertemuan dengan seorang wanita cantik di pejabatnya.

Video berdurasi satu minit itu mengundang reaks1 pelbagai daripada netizen, termasuklah dakw@an individu tersebut adalah pembantu peribadinya, malah ada yang turut berkata wanita itu adalah p0nd@n.

Antara komen netizen pada posting yang dimuat naik lelaki berkenaan.

Dalam masa yang sama, individu yang menggunakan nama cleopatra x3 turut berkongsi gambarnya pertemuannya dengan Syed Saddiq dalam laman sosial Instagram.

Bagaimanapun, menerusi satu hantaran di laman Instagramnya, menteri muda itu tampil men@fikan dakw@an bahawa individu berkenaan merupakan seorang tr@ns.gender yang dilantik sebagai setiausahanya.

“Sekejap dengar dia PA saya (Padahal tidak). Sekejap dengar dia ‘P0nd@n’ (Padahal seorang ibu). Sekejap dengar dia dapat ‘kontrak’ (Padahal tiada).

“Boleh tak kita fokus isu rakyat yang sebenar? Pekerjaan, pendidikan, kos sara hidup, perumahan mampu milik. Inilah isu anak muda,” tulisnya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. page Kami

sumber : mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*