Connect with us

Agama

“Encik suami tak dapat ikut…”- Diana Amir tunaikan umrah, selamat berangkat ke Tanah Suci

Published

on

Pelakon, Diana Amir menerusi Instagram mendedahkan dia kini selamat berangkat ke Tanah Suci Makkah bagi menunaikan ibadah umrah.

Diana atau nama sebenar, Nurdiyana Amir Hashim bagaimanapun menerusi Instagram [email protected] dia berangkat ke sana hanya bersama dua orang anak perempuannya.

“Bismillah… Im Ieaving my loved ones in His care… Alhamdulillah Diana tengah tulis ni dalam perjalanan dari Jeddah nak ke Mekah, 2 hours insyaAllah…Sini baru 2.30 am… Diana bawa Khawlah dan Khadija je, Khalid dan encik suami tak dapat ikut…”

Diana Amir tunai umrah

Dalam pada itu juga, Diana turut meminta maaf atas kesaIahannya dan meminta agar menghalalkan makan minum selain dia turut mendoakan mereka yang membaca perkongsian itu dilaman Instagram miliknya.

Bagaimanapun, perkongsian foto itu juga meraih lebih 60 ribu tanda suka daripada pengikut.

“Kepada yang kenal Diana, maafkan saIah siIap yang sengaja atau tak sengaja, dan halalkan makan minum ya. Diana doakan anda semua yang baca ni akan dijemput menjadi tetamu Allah bersama keluarga tersayang lagi, dan lagi. Amin!” tulisnya.

Dalam pada itu, selain netizen rakan selebriti juga turut mendoakan agar urusan Diana Amir ini dipermudahkan disana.

Semoga dipermudahkan di sana sayang… Doakan Sherry one day sampai disana yer

Amin! Moga dipermudahkan dan mendapat umrah…

Sumber: Diana Amir  via HCL

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Agama

Gadis Ini Terima Sepucuk Surat Dari Budak Tahfiz Tapi Kandungannya Mmg Buat Orang Tersedu

Published

on

By

Jangan sangka kanak-kanak yang masih bersekolah belum mencapai kematangan yang secukupnya.

Bak kata orang, usia tidak menentukan kedewasaan dan kematangan. Ada sesetengah individu yang mempunyai buah fikiran yang jauh lebih matang berbanding rakan-rakan lain pada usia yang sama.

 

 

Foto Sekadar Hiasan

Perkembangan akal fikiran seseorang adalah bergantung kepada beberapa faktor seperti didikan, persekitaran, pended4han, pengaruh rakan sebaya, dan sebagainya.

Disebabkan itu, mentaliti dan pemahaman setiap orang terhadap sesuatu perkara sememangnya berbeza. Ada yang terlebih matang, ada juga yang pendek akal.

Perkongsian dari seorang gadis ini boleh dijadikan contoh tentang ukuran kematangan seseorang apabila dia didatangi seorang pelajar tahfiz

Gadis tersebut, Siti Suzaida yang sedang berada di padang tiba-tiba didatangi seorang pelajar tahfiz yang tidak dikenalinya.

Pelajar tahfiz tersebut tiba-tiba memberi sepucuk ‘surat layang’ kepada Siti serta memberitahunya untuk mengongsikan isi kandungannya kepada orang ramai.

 

Disangkakan surat cinta, gadis ini terkejut apabila membaca isi kandungannya yang sarat dengan teguran, nasihat, dan peringatan tentang… aur4t wanita.

Ya, tentang aur4t wanita.

 

Surat empat muka surat itu ditulis secara rapi tentang teguran yang pastinya mampu membuka mata mana-mana wanita yang bergelar Muslimah.

Menariknya, teguran pelajar tahfiz itu juga penuh dengan kerendahan hati apabila dia begitu kerap memohon maaf, barangkali khu4tir tegur4nnya itu mampu menggvris perasaan gadis tersebut.

“Pertama, saya nak tegur pasal pakai tudung tayang dada”

Muka surat pertama dimulakan dengan ‘tayang dada’, sebelum diteruskan kepada bahagian aur4t yang lain.

Baca di bawah:

 

 

Pelajar tahfiz itu kemudian menyelitkan hadith Nabi dalam muka surat kedua serta menyentuh isu pakaian ketat yang dipakai oleh wanita berhijab.

 

 

Kandungan surat itu diteruskan ke bab kaki kerana “kaki juga h4ram”

 

 

Akhir sekali, pelajar itu memohon maaf serta menasihatkan gadis tersebut agar memperbaiki cara pemakaian dan menutup aur4t dengan lebih sempurna.

 

 

Masih kurang jelas? Mungkin gambar di bawah dapat membantu.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : Says Seismik via videoviral.co

Continue Reading

Trending