Connect with us

Trending

‘Yang Matlnya Pun Aku’ – Vide0 Wanita 60 Tahun Mengmvk Sebab Tak Nak Pakal Mask Dekat Tempat Awam

Published

on

Baru-baru ini viral satu rakaman video seorang wanita warga emas bertel4gah dengan pihak penguatkuasa di Facebook sehinggakan mengundang kem4rahan netizen kerana enggan memakai topeng muka ketika keluar di tempat awam.

Baginya dia tak kisah andaikata dirinya m4ti berikutan dengan wbak Cvid-19 kerana dia rimas apabila dia melakukan sesuatu perkara itu secara terpaksa.

Itu hal aku kalau aku m4ti sekalipun

 

 

Menerusi Asia One, pegawai penguatkuasa dari Singapura itu menjelaskan bahawa dia begitu bimbang dengan keadaan kesihatannya dan meminta agar ahli keluarga lain sebagai wakil untuk membeli barang.

Dalam video itu orang-orang lain yang berada dikawasan itu juga dengan nada lembut menasihati wanita tersebut untuk duduk dirumah.

Namun begitu wanita tersebut dilihat bengang dengan memberikan respon yang agar k4sar kepada pengawai itu.

“Jangan bagi aku rasa gelisah aku ada asthma, itu masalah aku kalau aku m4ti sekalipun”

Apabila pegawai itu ingin terus menyiasatnya wanita itu menggesa agar tidak membvlinya kerana dia seorang wanita tua.

 

 

Apabila pegawai itu menasihatkan agar membeli topeng dengan segera dia menjawab bahawa dia ada sekotak tapi dia tak nak pakai.

Malah dia ada mengatakan bahawa dia tidakkan keluar rumah keesokan harinya. Kejadian ini berlaku pada 13 April lepas di People’s Park Centre. Singapura.

Ianya berlaku sehari selepas negara tersebut menguatkuasakan PKP.

Apa Pendapat Anda Dah Baca, Jangan Lupa Komen Yang baik baik je. Terima Kasih.

Sumber : lobak merah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending