Connect with us

Viral

SED1H, Ayah Dah Bebas C0V1D-19, 2 Hari Tunggu Anak Jemput Akhirnya MEN1NGGAL Di Hospital

Published

on

Bermacam macm kisah yang duka kita dengar tentang kehilangan orang tersayang disebabkan Covld l9 ini
dan ianya memerlukan kesabaran yang tinggi bagi sesiapapun yang terkena kedukaan ini atau rasa gembira
jika sembuh.

Ya Allah, kesian sungguh admin baca kisah seorang pakcik tertunggu-tunggu kehadiran anak-anak untuk menjemputnya pula setelah disahkan bebas dari penyak1t C0v1d19. Namun apakan daya, sudah suratan takdir beliau menghembuskan nafas terakhirnya tanpa kehadiran anak2nya… Kekesalan jelas terbayang kepada seorang nurse yang menceritakan kisah sed1h ini, bacalah…

Sed1hnya, ayah dah bebas C0v1d19, 2 hari tunggu anak jemput akhirnya meningg4l di hospital…

Something [email protected] to share today… Datang kerja shift pagi hari ni dapat news ada patient men1nggal.

Yang mana sepatutnya patient dah boleh discharge 2 hari yg lalu sebab c0vid swab negative. Call relative (anak lelaki) – ckp x boleh datang ambil ayah, tengah kerja.

Call anak lelaki yg lain, wife jawab husband tgh solat tarawikh, x boleh dtg ambil juga, call lagi sekali engaged. Call esoknya pun sama sampai masa kita ugot nak report polis, tapi still tak ada feedback.. So terpaksa tunggu plan doctor…

Sekali petang, [email protected] patient tiba… So, bila kita call relative bgaitahu ayah diorang dah takde, tiba2 3 orang anak boleh je datang serentak cepat2.. Kenapa masa call untuk jemput ayah pulang takde yg datang?

[email protected] hari2 tanya anak diorang ada call ke tak.. Come on Malaysian… Pengajaran untuk diri sendiri dan orang lain, janganla ada macam ni.. Nanti diri sendiri terkilan.

Something bad to share today..dari jururawat yang menjaga si ayah

Datang kerja shift pagi hari ni dapat news ada patient meningg4l. Yang mana sepatutnya patient dah boleh discharge dua hari yang lalu sebab c0vid swab negative.

Call anak, bini jawab suami tengah terawih

Call relative (anak lelaki), cakap tak boleh datang ambil ayah, tengah kerja.

Call anak lelaki yang lain, wife jawab husband tengah terawih, tak boleh datang ambil juga, call lagi sekali engaged.

Doktor terpaksa ugut nak report polis sehingga patient menemui aj4l

Call esoknya pun sama sampai masa kita ugut nak report polis, tapi still tak ada feedback.. So terpaksa tunggu plan doctor. Sekali petang, ajal patient tiba..

So bila kita call relative beritahu ayah diorang dah tak ada, tiba-tiba tiga orang anak boleh je datang serentak cepat-cepat..

Arwah hari-hari tanya anak..

Kenapa masa call untuk jemput ayah pulang tak ada yang datang? Arwah hari-hari tanya anak diorang ada call ke tak..

Come on Malaysian… Pengajaran untuk diri sendiri dan orang lain, janganlah ada macam ni.. Nanti diri sendiri terkilan..

Ketika dihubungi, Suriani berkata, kisah yang dikongsikan ini tiada niat lain, hanya sekadar untuk dijadikan pengajaran pada diri sendiri dan orang lain.

Kami doakan moga arwah ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman dan terima kasih diucapkan kepada doktor dan jururawat yang bertungkus-lumus tanpa mengira penat lelah, membantu negara memerangi wabak Covid-19.

via islamikmedia.com , siakap keli

Kredit Che Suriani

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending