Connect with us

Semasa

Trserempak Wrga Emas Tepi Jalan. Wanita Ini Trlalu Sebak Trus Hntar Smpai Rmh.Skali Ini Respon Yg Tak Disangka Dari Warga Emas Ini

Published

on

Selagi ada bintang selagi ada matahari selagi ada segalanya ..selagi ada mak ayah maka jagalah mereka dengan penuh kasih sayang dan ikhlas yg sejati.

Setiap manusia yang bergelar hamba Allah tidak akan terlepas daripada sebarang ujian.

Ujian datang dalam pelbagai bentuk termasuklah dari segi kesihatan, kesempitan hidup dan sebagainya. Kadangkala, mereka yang sudah berusia juga terpaksa membanting tulang dan memerah keringat hanya untuk meneruskan kehidupan.

Terbaru, seorang wanita berkongsi kisahnya dipertemukan dengan sepasang suami isteri warga emas yang sedang berjalan sambil membawa sebungkus muatan di bahu mereka.

Tumpangkan ‘mak ayah’ balik

 

Berdasarkan video pendek yang dikongsikan di TikTok, Athirah Zahari memaklumkan bahawa dia telah terserempak dengan suami isteri ini di tepi jalan raya.

Lebih meruntun hati apabila melihat kedua-dua mereka membawa bungkusan yang berat di atas bahu.

Tanpa berfikir panjang, Athirah kemudian menawarkan diri menumpangkan mereka berdua untuk pulang ke rumah.

Namun, setibanya di rumah, wanita warga emas ini seakan berat hati mahu melepaskan Athirah pulang dan memujuknya untuk bermalam di situ.

Hal ini kerana, dia mengakui agak sunyi di rumah tanpa kehadiran anak-anak.

Bercerita dengan lebih lanjut, Athirah mengakui dia juga berat hati untuk meninggalkan pasangan ini tetapi dia berjanji akan sentiasa melawat mereka di rumah.

Sedihnya

 

Rata rata netizen terharu dan mendapat pengajaran pada semua.

Sayu tengok mereka

Sumber : ohbulan

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending