Home Petua Tips “Tak Payah Sibuk Biar Dia Hidup Tenang Dengan Ibunya” Hattan Selar Aliff...

“Tak Payah Sibuk Biar Dia Hidup Tenang Dengan Ibunya” Hattan Selar Aliff Syukri Buat Duit Tentang Balqis

203
0

PENYANYI Datuk Hattan meluahkan rasa kurang senang dengan tindakan usahawa kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri yang menemuramah pelakon Puteri Balqis untuk kandungan laman Youtubenya.

Hattan, 56, berpendapat, Aliff hanya menggunakan kisah kehidupan Puteri Balqis yang sedang h4ngat diperkatakan untuk meraih perhatian sehingga menjejaskan kehidupan kanak-kanak itu.

Malah, penyanyi lagu Gadis Jolobu ini meminta Aliff berhenti meng4nggu Balqis, 13, dan ibunya, Norashikin Mohd Aziz.

 

Hattan meluahkan rasa kurang senang melihat video temu bual Aliff dengan Puteri Balqis.

“Agak merimaskan apabila YouTuber terkemuka cuba ambil kesempatan pada kisah adik Balqis. Kalau nak buat duit pun, janganlah sibuk nak k0rek cerita Balqis itu.

“Tanya soalan yang bukan-bukan. Dia budak-budak la. Boleh tak, tak payah sibuk dengan kehidupan Balqis tu. Biarlah dia dan ibunya hidup dengan tenang.

“Dia nak buat apa dengan duit dia, dia punya fasal la. yang pergi sibuk-sibuk buat apa, rimas,” tulisnya  menerusi laman Facebook.

Status yang dimuat naik dipercayai ditujukan kepada Aliff memandangkan video temuramah dengan Puteri Balqis tular baru-baru ini.

Menerusi rakaman video bersama Aliff ada bertanyakan tentang apa yang akan dilakukan Puteri Balqis jika diberikan wang berjumlah RM100,000.

 

Puteri Balqis berkata, s4lah satu perancangannya adalah untuk melabur dalam pelaburan tukaran wang asing atau F0rex dan jawapan itu telah mengundang kec4man netizen.

Rata-rata netizen kurang bersetuju dengan rancangan Balqis memandangkan dana yang diperolehi itu sepatutnya digunakan untuk tujuan perubatan dan pendidikan.

Selepas mendapat pelbagai kritikan dan kec4man, Puteri Balqis membuat keputusan untuk memadam akaun Instagramnya.

Dalam pada itu, Hattan memberitahu dia menyokong semua pihak yang menggunakan platform YouTube untuk menyebarkan sesuatu bahan atau cerita yang positif.

 

Bagaimanapun, Hattan tidak bersetuju apabila menjadikan kenyataan atau kehidupan peribadi orang lain untuk kandungan Youtube mereka. 

“Saya dapati semua orang ada saluran YouTube, TV sendirilah kononnya. Saya sokong siapa yang buat saluran YouTube dengan bahan-bahan cerita yang bagus.

“Tetapi ada yang buat main tangkap muat saja. Buat saluran yang berfaedah macam Asfar Badrul kalau tak sil4p. Namanya boleh membantu dan membuat pahala untuk kita,” katanya.

 

Sumber : Mstar

Previous article“Kalau Sayang Tapi Tak Tahu Jaga Perasaan Buat Apa” Mawar Rashid
Next article“Cikgu Masuk Sekolah Kena Panggil Cikgu Pom Pom Ke” Suami Elly Kongsi Kisah Cinta Dengan Elly

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here