‘Lengkap Dengan Telekung Dan Berlapikkan Sejadah Dalam Hutan’ Ibu Tetap S0lat Anak Hil4ng

Seorang remaja, Ikhsan Al Mughoni dilaporkan hil4ng setelah terpisah dengan rakan-rakannya di kawasan pergunungan Kabupaten Kerinci, Wilayah Jambi di Pulau Sumatra sejak 1 Januari lalu.

 

Tanpa meninggalkan sebarang petunjuk, usaha menjejaki dan menyelamat remaja berusia 17 tahun itu terus dilakukan oleh beberapa pihak berkuasa, sukarelawan dan penduduk tempatan bagi memudahkan urusan pencarian.

Namun tidak lengkap dengan kesungguhan keluarga m4ngsa terutama si ibu apabila turun menyertai misi pencarian dalam hutan tebal dengan tenaga tuanya sudah tidak berdaya.

 

Dengan begitu lengkap memakai telekung dan berlapikkan sejadah, si ibu terus menunaikan s0lat dan menadah tangan berdoa supaya anaknya dapat ditemukan dalam keadaan selamat walaupun misi pencarian anaknya sudah dihentikan.

Ketika ditanya mengenai tanda-tanda kehil4ngan Ikhsan, si bapa mengakui dan mempunyai firasat hati yang mengatakan bahawa anaknya masih hidup.

 

 

Pada Hari Ke Enam Masih Terus Mencari

 

Berita ini sekaligus mengingatkan kembali kehil4ngan peserta Gopeng Ultra Trail 2019, Mohammad Ashraf Hassan atau lebih dikenali Acap pada 23 Mac tahun lalu yang masih belum ditemui sehingga kini.

Ingatlah wahai anak anak kasih ibu ayah bukan barang em4s untuk dijual ianya amat berharga yang Allah SWT
kurniakan pada para ibu ayah dan hendaklah kita sebagai anak hormat dan patuh pada ibu ayah kita.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : today.line.me via borakdaily.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*