Setelah Tidak Lagi Bergelar Mnteri Ag4ma,Ini Kata Kata Terakhir Mujahid ‘Sy Hanya Merayu Kpd Yg Maha Mendengar’

Susulan perletakan jawatan Dr. Mah4thir sebagai perdana menteri, Ketua Ketua Setiausaha Negara Mohd Zuki Ali memaklumkan Yang di-Pertuan Ag0ng Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah telah memperkenankan untuk membtalkan pelantikan menteri-menteri PH.

” Ia sebagaimana yang diperuntukkan dalam Perkara 43(5) Perlembagaan Persekutuan pada 24 Februari 2020 selaras dengan peletakan jawatan perdana menteri.”

Sebaik perkara tersebut disahkan, beberapa orang menteri memuatnaik status di laman sosial masing-masing bagi berkongsi luahan dan tugas terakhir sebagai menteri.

Sementara itu, (bekas) Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Mujahid Yusof turut meluahkan kata-kata beliau. Berikut luahan Mujahid.

Ada yang hantar mesej peribadi mendoakan saya.

Saya ucapkan terima kasih atas ingatan.

Dinamika politik di dunia yang serba tidak ketentuan adalah hakikat yang perlu diurus bukan dislahkan.

Kami dari PH terlantik atas mandat rakyat. Sepanjang dua tahun tiada henti fiitn4h dan pemb0hongan bernuansa kaum dan ag4ma sempit dimainkan.

Anggota post-cab mengenali saya melalui sikap dan keputusan pentadbiran yang dibuat.

Tiada kompromi pada budaya ketaksub4n dan kejumudan dalam pimpinan saya termasuk kipas mengipas.

Saya hanya menuntut dasar Rahmatan Lil Alamin (RLA) difahami sebagai ikatan anda dengan kepimpinan saya. Ada yang terkilan dengan keputusan saya tetapi ia bukan kerana peribadi. Saya tak pernah ambil hati terhadap sesiapa atau niat menyakitkan hati sesiapa.

Hanya saya terkilan, dasar RLA belum masak sepenuhnya untuk dimenfaati oleh rakyat Malaysia. Saya hanya berkecil hati jika sesuatu yang baik tak dapat saya penuhi.

Dari sudut politik, ia belum berakhir kerana kegagalan kudeta hari Ahad sepatutnya membawa per0mpak mandat rakyat hari Isnin kelmarin sebagai kerajaan kononnya.

Alhamdulilah kami terus akan menyelamatkan dan mempertahankan mandat rakyat. Saya ingin ingatkan alam ketidaktentuan boleh jadi macam-macam tetapi kami sedang menguruskannya.

Orang bertanya saya: Tak sed1h kah? Saya jawab kenapa perlu bersedih di hadapan per0mpak mandat rakyat, saya perlu beri jaminan dengan tenang kepada rakyat:

“Kami bersama mandat rakyat dan rakyat perlu tolak golongan pintu belakang”

Teringat sifu politik saya memetik kata-kata semangat dari seseorang: “Jangan slahkan mus0h kerana menjatuhkan kamu kerana itu kerja mereka, salahkan diri sendiri kenapa anda tidak bangun dan bangkit!”

Pentadbiran Islam perlu terus kekal dinamik dan progresif kerana itu adalah tuntutan syariat kita. Saya hanya membekalkan alat pentadbiran semata-mata.

Terima kasih sekali lagi kerana bersama menjayakan.

Pencapaian tidak boleh dipadam walaupun ada yang tidak menyukainya.

Saya menulis pada anggota post-cab hanya kerana arahan Yang di-Pertuan Agong melalui ketua setiausaha negara bahawa jawatan menteri dan timbalan sudah dibatalkan dalam masa interim ini, bukan kerana sed1h jauh sekali merayu.

Saya hanya merayu kepada Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.

Saya yang telah menjalankan tugas.

DR MUJAHID YUSOF RAWA ialah bekas menteri agama.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : malaysiakini

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*