“Aku Mar4h Kaw Kaw Depan Bapak Dia” Sanggup T1pu D0ktor, Mengaku Ada Kawan P0sitif C-19 Sebab Nak MC

Rakyat disarankan untuk segera lakukan pemeriksaan kalau mula bergejala C-19 supaya tindakan selanjutnya dapat diambil dengan segera oleh pihak perubatan.

Tapi, siapa sangka ada yang sanggup menipu mereka ada kontak rapat dengan pesakit C-19 semata-mata untuk kepentingan diri sendiri.

Melalui perkongsian di Facebook, seorang individu tidak bertanggungjawab didapati men1pu doktor demi untuk mendapatkan MC.

“Tolong jadi rakyat yang bertanggungjawab, janganlah macam ni.”

Pergi klinik sebab batuk, mula-mula cakap lain, bila jumpa doktor

Individu itu pergi untuk dapatkan rawatan kerana batuk namun di kaunter saringan dia maklumkan tidak pergi melancong, tidak pergi ke perhimpunan tabligh dan paling penting, tidak mempunyai kontak rapat dengan pesakit C-19.

Tapi ketika berjumpa doktor dan dimaklumkan dia tak perlu risau kalau tak ada kenal mana-mana pesakit C-19, individu itu terus cakap,

Eh! Ada doktor. Kawan saya positif C-19.”

Semua cuak, ada seorang doktor pregn4nt pulak tu

Yela, kita mana boleh berdepan dengan virus ini tanpa memakai hazmat suit kan? Jadi semua yang ada dalam bilik tu terkejut bila dia cakap ada kontak rapat dengan kawan yang p0sitif C-19. Lebih membimbangkan, salah seorang doktor di situ sedang mengandung!

Individu terus dibawa ke bilik isolasi tapi harus menunggu jururawat yang ketika itu baru selesai solat.

Menyusahkan orang lain, kelam kabut bersiap sedia

Lepas solat, jururawat yang bertugas rushing untuk pakai hazmat suit tapi bila tiba di bilik isolasi, tiba-tiba individu tu hilang

Setengah jam semua staff di klinik cari dia dan doktor terus call penghulu kampung untuk minta cari individu tersebut. Kalau tak jumpa juga, mereka terpaksa buat laporan p0lis untuk cari dia.

Kitorang kena cari juga la budak ni. Kalau berjangk1t habis satu pekan ni kena.”

Klinik dah nak tutup, dia sampai tersengih-sengih

Bila klinik dah almost tutup, individu itu sampai dengan bapanya dengan raut wajah yang tersenyum. Kelam kabut doktor tu pakai balik suit.

Sekali bila tanya, dia boleh rileks je kata dia tipu pasal ada kawan positif C-19 semata-mata sebab nak MC.



“Sy nak MC start lusa sebab cuti saya smpai esok je. Penat la balik KL nak terus kerja.”

Nak tahu apa individu tu kena dengan doktor ni? Kena m4rah, tak dapat MC. Padan muka.

Menyusahkan org! Membazir masa orang lain


Tolonglah jangan jadi macam ni. Sangat tervk.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : lobakmerah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*