‘Saya Dpt Rasakan Anak Menahan Sak1t’. Ini Luahan Ibu Kanak2 MeninggI Dnia Tertinggal Dlm Kereta

” Cuma saya tak tau anak saya meninggI waktu bila sebab dia berada dalam kereta itu sejak 8 pagi sebelum disedari jam 12.15 tengah hari. Luahan pilu seorang ibu
bilamana kehilangan anak yang disayangi kerana kelalaian manusia.

” Naluri saya sebagai ibu dapat rasakan anak saya, Muhammad Harraz Aryan Mohd Hafizi menahan sak1t sebelum dia menghembuskan nafasnya kerana saya nampak bibirnya gelap.

” Namun, saya reda dengan pemrgiannya kerana Allah hanya pinjamkan arwh untuk kami buat seketika,” kata Nor Azira Abdul Halim, 36.

Dalam kjdian semalam, Muhammad Harraz Aryan, 3, ditemui tidak sedarkan diri dalam Proton Waja milik pengetua tadika selepas ditinggalkan di parkir selama empat jam.

Nor Azira berkata, mungkin guru terbabit tidak sdar anaknya berada di tempat duduk belakang.

Katanya, setiap hari, dia menghantar anaknya ke tadika namun disebabkan dia bekerja di Pulau Pinang pada Selasa dan Rabu, dia meminta guru terbabit mengambil anaknya di rumah di Taman Ria.

Katanya, pada hari lain, dia bekerja dari rumah ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) termasuk menguruskan anak sulungnya, Nurhana Sakinah Mohd Hafizi, 7, yang belajar di Sekolah Kebangsaan Taman Ria di Sungai Petani.

” Ketika kjdian, saya sedang bertugas di bangunan Komtar di Pulau Pinang dan bergegas pulang sebaik menerima panggilan pada jam 12.25 tengah hari.

” Mulanya saya ingat anak saya kmIngan sebab tadika itu terletak berhampiran jalan tapi guru yang menghubungi saya mnangis dan memberitahu anak saya tak sdarkan diri,” katanya ketika ditemui di Jabatan Forensik, Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini, hari ini.

Nor Azira berkata, dia bergegas pulang ke Sungai Petani namun tidak tahu apa yang berlaku kepada anaknya.

Katanya, dia sempat menghubungi suami, Mohd Hafizi Husin, 36, yang bertugas sebagai anggota tentera di kem Sungai Petani dengan harapan suaminya akan cepat sampai untuk melihat keadaan arwh.

” Sepanjang perjalanan pulang, saya tak henti berdoa supaya anak selamat dan mungkin hanya mengalami kecderaan.

” Namun, suami menghubungi saya dan meminta saya terus ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) di Sungai Petani untuk melihat keadaan anak kami,” katanya.

Nor Azira berkata, arwh memang anak yang aktif ketika di rumah namun ketika di sekolah dia banyak diam mungkin dia takut dengan guru.

” Tak nampak langsung perubahan pada arwh dan merengek tu biasalah,” katanya.

Sementara itu jnzah Muhammad Harraz Aryan dibawa dari HSB ke rumahnya di Sungai Petani dengan van jnzah dan dijangka akan dikebumikan hari ini.

Media sebelum ini melaporkan kanak-kanak lelaki meninggI dnia selepas empat jam ditinggalkan dalam kereta pengetua sebuah tadika.

Pihak Asia Kini berasa cukup terkesan dengan berita ini dan berdoa semoga ibu dan ayah serta keluarga arwh adik Harraz sabar dengan ujian hebat ini.

Sumber:hmetr0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*