Ebit Lew Beri Rumh Baru Selps Rumh Lelaki OKU Terbakr.Rupanya ada Sesuatu Istimewa Bila UEL kata mereka ni ‘heb4t’

“Alhamdulillah. Bantu rumah adik terbkar di Pengkalan Chepa. 2 beradik ni tadi menangis cakap terima kasih. Ulang kali. Sedih lak rasa.” luahan Ustz Ebit Lew telah menarik
ramai netizen yg bersama menumpang kesedihan adik adik ini.

“Syukur pada Allah yang buat semua. Terima kasih pakcik makcik serta saudara adik ni yang banyak membantu dan menyambut saya tadi.”

“Terima kasih ketua masyarakat setempat. Terima kasih ketua kampung. Terima kasih yb dan menteri yang lebih awal sampai membantu.”

Selepas berjumpa TMJ Ustaz Ebit Lew datang ke Kelantan bila tular bila rumah adik terbkr seluruhnya.

Sejak semalam, tular di media sosial foto seorang lelaki kelainan upaya (OKU) duduk ditangga rumahnya yang hngus terbkar di Pengkalan Chepa, Kelantan.

Ebit Lew dah sampai

Susulan daripada itu, pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew yang pagi tadi baru sahaja menaiki pesawat ke Kelantan telah datang bertemu dengan remaja tersebut bagi memberikan bantuan diatas kesulitan yang menimpa dirinya

Foto Ebit Lew akan menggantikan dgn rumah lain pd kedua adik beradik ini

Beri motosikal roda tiga buat abang

Dalam pertemuan tersebut, Ebit Lew telah memberikan sumbangan motosikal roda tiga kepada pemuda tersebut selepas motorsikal yang digunakan sebelum ini terbakar bersama rumah yang diduduki bersama adiknya yang menghidap sindrom down dan buta.

Beliau juga akan membantu membayar kontraktor membina semula rumah baharu buat adik-beradik ini dan sudah membayar sepenuhnya rumah yang akan dibina tersebut..

 

Ramai yang turut sama membantu

Selain daripada itu, ustaz turut berterima kasih kepada penduduk kampung, keluarga dan pihak-pihak yang sama-sama tampil memberri bantuan awal kepada adik-beradik berkenaan selepas mereka ditimpa musibah.

Perkara tersebut juga dimaklumkan oleh sepupu kepada mangsa kebakaran yang menularkan kisah sedih ini semalam.

Menerusi gambar yang tular semalam, pengguna Facebook dikenali sebagai Aniq Shurfati telah memuat naik gambar sepupunya yang mempunyai masalah penglihatan dan sindrom down duduk ditangga rumah yang dihuninya tanpa mengetahui bahawa rumah tersebut sudah musnah dijilat api.

Ia tular di media sosial sehingga mendapat perhatian banyak pihak kerana hiba melihat situasi menyedihkan itu.

Sumber : OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*