- VIRAL

‘Makcik Ni Komen Dapat Duit Raya Lima Ringgit Dari Anak Sedara’ Ini Luahan Netizen Buat Ramai Terkedu

Bagaimana raya korang setakat ni? Banyak tak dapat duit raya ke? Ke banyak habis sebab kena bagi dekat anak buah, anak jiran, anak sedara yang kecik. Apa-apa pun murnikan niat kita, semoga duit raya yang kita bagi tu jadi sedekah sebahagian dari harta yang kita ada.

Masih cerita pasal duit raya. Tapi kali ni kami nak kongsi pasal seorang makcik yang pertikai duit raya  dari anak buahnya. Nah, cuba korang tengok apa yang makcik ni tulis. Rasanya makcik ni salah tempat ni. Twitter ni bukan macam Facebook ye makcik.  

 

Makcik tak reti bersyukur ke?

Apalah yang bermain dalam fikiran makcik ni time dia tweet benda macam ni. Apa makna bermaafan di Hari Raya kalau lepas tu up ke social media benda-benda yang menyakitkan hati orang macam ni. Orang nak bagi tu kira bagus lah, bersyukur lah sikit. 

 

Itulah, makcik kena paham benda ni. Dia nak kena bayar itu ini. Duit nak kirim dekat orang tua dekat kampung lagi. Yang itu lebih penting. Makcik setakat mak sedara je pun nak kecoh sebab dia bagi duit sikit. Kira okay lah tu dia nak bagi gak. 

 

Orang bagi seikhlas hati dah tu makcik oi. Kalau dapat sikit tu diam-diam je sudah lah. Buat malu je dapat mak saudara macam makcik ni. 

Hahaha nasib baik dia tak minta balik duit baki tau makcik. Takpun dia suruh kongsi RM5 tu dengan suami makcik. Haa.. dapatlah RM2.50 seorang. Baru makcik tahu. 

Mungkin raya tahun ni last lah makcik dapat dari anak sedara makcik. Tahun depan confirm semua taknak bagi dah. Iye lah kalau bagi pun nanti kena kecam pulak sebab bagi sikit sangat. Kita kalau orang nak bagi duit raya tu sepatutnya kita bersyukur je. Banyak sikit ke kita terima je lah sebab itu yang dia termampu. Mungkin time raya ni dia kena pakai duit lebih sikit ke, so budget untuk duit raya terpaksa dikurangkan. Kalau kita bersyukur confirm orang akan hargai kita lagi. 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Kekasih Jiwang

sumber : lobakmerah.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *