“Nak Sakitkan Hati Saya Ke? Mungkin Check Hati Awak Dulu,” – Uyaina Arsyad SeIar Komen Individu Ini

Pelakon dan pengacara, Uyaina Arsyad menempelak kenyataan seorang pengguna Instagram yang melabelkan dirinya sebagai seorang yang membawakan aura negatif ketika mengacarakan program, Wanita Hari Ini.

Menurut Uyaina, kebiasaannya dia jarang memberikan respon terhadap komen-komen negetif orang ramai terhadap dirinya, namum dia merasakan teguran pada kali ini agak keterlaluan.

Katanya lagi, segala skrip dan temubual yang dijalankan ketika mengacarakan program WHI sebenarnya telah pun terlebih dahulu mendapat persetujuan daripada pihak produksi dan juga produser.

“Uyaina jarang respond kepada negative comments, atau komen-komen yang cuba meruntuhkan semangat saya. To me, ignorance is bliss. But, this one particular dm deserves a spotlight.

“Here’s my response to her: Assalamualaikum, first of all, thank you for your ‘teguran.’ Di WHI, semua benda kita bincang dengan team dan producer.

“Topik yang diberikan membincangkan semua aspek berkaitan dengan topik tersebut, termasuklah tetamu yang hadir,” tulisnya.

Luahan tersebut dikongsikan sendiri oleh isteri kepada penyanyi dan pelakon, Raja Syahiran itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Uyaina turut menambah, dia sebenarnya tidak pernah terdetik untuk menyebarkan sebarang perkara-perkara negatif dan sekiranya ada pihak terasa, ia terpulang kepada individu itu sendiri.

“Bukan saya memandai beri ‘negativity’ seperti yang awak rasa. Haha. Kita tak pernah munuding jari kepada sesiapa pun.

Kalau ada yang terasa, mungkin kerana siapa makan cili dia rasa pedas.

“Dan betul, saya setuju dengan apa yang awak kata, ‘bersihkan hati dulu, dear. Apa yang dalam hati you menyerlah sangat di luaran you ni’,” kongsinya lagi.

Bagaimanapun, Uyaina memaklumkan dia tidak kisah sekiranga ada pihak yang kurang gemar dengan cara pengacaraannya, namun teguran-teguran tersebut hendaklah dibuat dengan cara yang berhemah.

“Pasal pengacaraan saya yang awak rasa tak menarik, tak apa pun. Saya terima dengan hati terbuka sebab saya tak pernah paksa orang untuk suka pengacaraan saya ke apa ke.

“Tak faham kenapa awak kena tulis macam ni dekat saya sebab nak sakitkan hati saya ke apa ke tak tahu lah mungkin kena check hati awak juga kot.

“May Allah ease everything for you. Hablu MinAllah, Hablu Minnannas. Mulakan tahun baru dengan tidak menyakiti hati orang lain,” ujarnya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen memberikan kata-kata semangat buat Uyaina selain turut menasihatinya supaya tidak mengendahkan komen-komen negatif tersebut.

“When are you ever negative at all? Oh wow. Some people can be clueless at character judging.

“You’re not only a good host. You’re great person.

“When you have haters, you’ve made it in life.

“Semangat Kak Uyaina, Salam dari Indonesia,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

Sekadar informasi, Uyaina baru sahaja mendirikan rumah tangganya bersama Raja Syahiran pada tanggal 22 Disember lalu.

Sumber: Instagram Uyaina Arsyad

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : https://www.malaysiatime.me/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*