“SALAH TETAP SALAH” – Viral Vide0 M4ki di Restoran & Cakap Badan Orang ‘Serupa B*bi’, Founder Produk Kurus Minta Maaf

Baru-baru ini ,viral video live wanita yang mendakwa telah dihalau oleh pemilik sebuah restoran terkenal di Melaka. Melalui video itu, dia telah dihalau ketika baru hendak membuat live untuk promosikan produk kurus miliknya.

Video itu telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen di mana ada yang berkata pemilik restoran tersebut memang kurang ajar dan ada juga yang tidak suka dengan caranya yang dilihat mengeluarkan kata-kata kesat.

Ada video lain m4ki, body shaming dekat FB live

Selepas viral video di restoran tersebut, semalam kecoh pula tentang video live lain daripada wanita yang juga pengasas produk kurus itu. Rupanya, wanita yang bernama Eira itu telah membuat satu FB live pada Ogos lepas namun baru saja viral dek kerana mulut dan bahasa yang digunakannya.

Melalui live itu, Eira telah mengeluarkan kata-kata kesat, memaki hamun dan turut body shaming seorang pengguna Facebook dengan berkata badannya ‘serupa b*bi’. Difahamkan, pengguna Facebook tersebut bertanya tentang keberkesanan produk kurus tersebut.

Secara tiba-tiba, FB live yang pada mulanya menunjukkan dia memasak itu bertukar menjadi kacau bilau apabila Eira terus mem4ki hamun pengguna Facebook berkenaan.

Woi anak h*ram. Hang dengaq sini perangai b*bi, b*ngs*t.”

Eira kemudian turut menunjukkan profil serta gambar pengguna Facebook itu kepada pengikutnya di FB live tersebut. Dia kemudian turut body shaming pengguna itu dan

Hang tengok diri hang! Sedaq diri hang tu sendiri. Hang pakai baju pengantin pun gemuk serupa b*bi tau.”

Aku tau pasaipa hang marah sangat dengan produk kuruih. Sebab badan hang pun serupa b*bi.”

Buat permohonan maaf, mengaku tak boleh kawal emosi

Selepas viral dua buah video menunjukkannya mengeluarkan kata-kata kesat dalam keadaan marah, Eira tampil membuat permohonan maaf secara terbuka di Facebook, semalam.

Ini adalah antara yang ditulisnya di Facebook:

“Jujur Eira katakan, SALAH TETAP SALAH. Sebagai individu yang jauh lebih muda Eira seikhlas hati memohon maaf sebab pada ketika itu Eira gagal mengawal emosi dan amarah sehingga tutur dan kata Eira telah menyinggung hati banyak pihak.

Insiden-insiden tersebut telah menyebabkan ramai Follower Eira yang Eira sayang telah berkecil hati dan sekaligus timbul pelbagai salah faham dan prasangka buruk.”“Insiden yang tular ini juga telah memberikan kesan yang amat dalam pada seluruh ahli keluarga Eira, Sahabat², terutamanya Suami Eira dan Anak serta agen-agen di seluruh Malaysia.”

“Tolong proceed s4man dia”

Walaupun banyak komen dari pengikutnya yang menganggap permohonan maafnya ikhlas dan tindakannya ini bagus kerana mengaku kesilapan sendiri, namun ramai juga yang turut berkata Eira keterlaluan.

Apa yang dilakukannya mengguris hati, memalukan dan memberi trauma kepada pihak satu lagi. Apatah lagi sekarang, body shaming dikira sebagai satu jenayah. Netizen malah turut berharap agar individu yang dimaki oleh Eira akan memfailkan saman terhadapnya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Macam machine gun, laju betul dia cakap….

Sumber : lobak merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*