Home Petua Tips Kenyataan Ketua Polis Perak Mvngkin Akan Buat Suami Serina Terdiam, Tndakan Bakal...

Kenyataan Ketua Polis Perak Mvngkin Akan Buat Suami Serina Terdiam, Tndakan Bakal Diambil

421
0

” Saya difahamkan satu kertas siiasatan tatatertib sudah dibuka terhadap pegawai berkenaan iaitu suami Serina kerana beliau tidak mem.ohon

untuk berkhwin kali kedua dengan anak Cef Wan dan siiasatan dijalankan oleh JIPS Perlis.

Ini antara kenyataan Ktua PoIis Perak Datuk Mior Faridalathrash Wahid berhubung isu suami Serina

yang tVlar ketika ini.

 

PoIis sudah membuka kertas siiasatan terhadap pegawai poIis berhubung isu gagaI memoh.on untuk berkhwin kali kedua dengan anak perempuan cef selebriti terkenal, Seriina Redzuawan, 39.

Ktua PoIis Perak Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, pihaknya menyerahkan siiasatan kepada Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Perlis berikutan pegawai itu sudah bertukar ke Ibu Pejabat Kontinjen PoIis (IPK) Perlis.

” Pada mulanya memang beliau bertugas di sini (Ipoh) sebagai pegawai trafik dan kini sudah meIaporkan diri sebagai pegawai siiasatan jnyah di IPK Perlis sejak 2019 lagi.

” Jadi, kita serah siiasatan kepada JIPS kerana pegawai ini sudah bertukar ke Perlis,” katanya kepada sidang media di Mes Pegawai Kanan PoIis Diraja Malaysia (PDRM) Perak, di sini, hari ini.

Terdahulu, beliau menyaksikan Majlis Serah Terima Tugas Ketua Jabatan Pencegahan Jnayah dan Keselamatan Komuniti Perak, Ketua Jabatan Siiasatan dan Penguatkuasaan Trafik Perak serta Ketua PoIis Daerah Batu Gajah.

Mior Faridalathrash berkata, JIPS Perlis ketika ini sedang menjalankan siiasatan berhubung isu pegawai poIis terbabit.

” Saya difahamkan satu kertas siiasatan tatatertib sudah dibuka terhadap pegawai berkenaan kerana beliau tidak mem.ohon untuk berkhwin kali kedua dengan anak Cef Wan dan siiasatan dijalankan oleh JIPS Perlis.

” Difahamkan perkahwinan mereka memang berdaftar dengan sah di Perlis. Lazimnya kalau tidak meminta kebenaran, kita akan ambil tindakan tatatertib melalui jabatan, tetapi bagaimanapun ia bergantung kepada siiasatan dijalankan,” katanya.

Katanya, beliau tidak mahu mengulas panjang kerana siiasatan masih dijalankan.

Sebelum ini, HarianMetro melaporkan Seriina mengesahkan dirinya bergelar isteri buat kali kedua menerusi entri dalam laman sosial Instagram (IG).

Bagaimanapun, Seriina tidak berkongsi perincian mengenai majlis perniikahan yang dipercayai berlangsung di sebuah negeri di utara tanah air.

Cef Wan kemudian meluahkan rasa kecewa apabila hanya mendapat tahu mengenai pengumuman perniikahan Seriina daripada kakaknya, dan mendakwa pasangan itu berniikah di Thailand.

Seriina bagaimanapun menafikan mereka berniikah di negara jiran, sebaliknya majlis dijalankan di Perlis.

Malah, dia turut menafikan pegawai poIis berkenaan berstatus suami orang, sebaliknya adalah seorang duda.

Namun, menerusi laporan pada Ahad, seorang wanita bernama Nur Hamizah Shaffee, 34, berkata dia masih menjadi isteri Aidid ketika Seriina dan suaminya mendirikan rumah tangga.

Hamizah turut menyangkal dakwaan Seriina bahawa Aidid berstatus duda ketika pasangan itu berniikah secara senyap di Perlis dan mendedahkan dia diceraikan Aidid, pada 9 Mac lalu.

” Saya cuma nak bersihkan nama keluarga, sebab tu saya beritahu perkara sebenar. Saya tak tahu kenapa mereka (Seriina dan Aidid) perlu menipu.

” Memang benar Aidid berkahwin dengan Seriina ketika dia masih suami saya yang sah.

” Sebenarnya hbngan saya dengan bekas suami pun tiada sebarang masalah dan kami jalani kehidupan bahagia biarpun kadangkala terpaksa berjauhan kerana kerja masing-masing,” kata Hamizah kepada mStar.

Hamizah yang juga seorang pensyarah di sebuah kolej antarabangsa di Kampar, Perak mendirikan rumah tangga dengan Aidid pada 8 Ogos 2015 dan mereka tidak dikurniakan cahaya mata.

Bagaimanapun menurut Hamizah dia dicraikan Aidid, dipercayai seorang pegawai kanan poIis berpangkat Inspektor yang bertugas di sebuah Ibu Pejabat PoIis Kontinjen (IPK) pada 9 Mac lalu.

” Ikutkan saya nak berdiam diri sahaja tapi apabila dia (Seriina) beritahu perkara tidak betul, saya perlu bersuara. Saya syak mereka berkhwin pada minggu ketiga bulan Februari.

” Pada 9 Mac lalu, saya dicraikan dengan taIak satu. Cukup sebulan kami bercrai, Seriina kongsi berita perkahwinan mereka kepada umum,” katanya.

Sumber:hmetro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Previous articleDitvduh Nikahi Warga Emas Krn Hartanya, Ira Akhirnya Dedah Keadaan Sebenar Rumah Suami
Next articleSejak 2 Tahun tahan rindu, Anak sedih ada halangan lain tak dpt balik Sabah pada hari kemat1an bapa “Ramadan kali ini rasa kosong, tiada apa ditunggu”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here