Home Petua Tips Malunya , memang ‘terkantoi ‘jual penutup muka b0cor tapi selamba Je makan...

Malunya , memang ‘terkantoi ‘jual penutup muka b0cor tapi selamba Je makan buah mangga mcm tak de apa apa

207
0

Beberapa hari lepas, video secara langsung yang telah dibuat oleh Dato Seri Aliff Syukri menjadi kecaman orang ramai. Dalam video tersebut, Aliff Syukri cuba menunjukkan demonstrasi penutup muka dan hidung yang dijualnya kepada pengikutnya.

Beliau cuba menunjukkan yang penutup muka yang dijual itu sebagai kalis air namun selepas diletak air, penutup muka dan hidung itu kantoi b0cor.

Rata-rata netizen menyedari wajah Aliff berubah dan beliau cuba menutup keslahan dengan berbuat biasa sambil memotong buah mangga.

Lebih lucu, apabila beliau cuba pula meletak air di atas penutup muka biasa dan terbukti penutup muka ‘standard’ itu lebih berkualiti kerana kalis air.

Apabila terus ‘dibantai’ netizen ketika video secara langsung itu, Aliff Syukri mengatakan dengan kesal .

“orang Malaysia memang suka cari slah saya”.

 

Nak buat live tapi face mask b0cor,kantoii

Kredit dari  Y0utube BESIHITAM

Isu tersebut turut mendapat perhatian pendakwah, Wan Dazrin Wan Din yang menegur Aliff.

Beliau mengatakan tindakan Aliff ini adalah hram dalam Islm dan d0sa besar serta penlpuan secara terang-terangan.

 

 

View this post on Instagram

 

Ini bukan lagi satu kelucuan, ini satu pendustaan yang terang-terangan wujud ketika mengiklankan produknya ketika berniaga. Perbuatan Dato Aliff Syukri jelas haram, & jika dia teruskan maka dihukumkan pada zahirnya berdosa. Jika berterusan, maka ia akan menjadi bagian dari dosa besar, dan dia perlu bertaubat pada Allah swt & meminta maaf pada semua yang telah mendengar marketing penipuan dalam penjualan produk Face Mask yang sangat ‘Defective’ & mungkin akan mengancam nyawa buat siapa yang telah membelinya. Jelas, air menitis dengan laju (Bocor) walaupun hanya diletakkan sedikit sahaja. Kemudian, cepat2 disorokkan ketepi bila tampak kebocoran berlaku disitu dan mengatakan ia produk berkualiti. Sudahlah jual produk yang defective , kemudian menipu dalam penghebahan penjualan pula. Sesungguhnya Dato’ Aliff telah mencipta rantaian dosa yang tidak terperi jika berniaga seperti ini. Face mask adalah sangat penting, untuk membasmi kuman / virus dari orang yang memakainya. Mana mungkin Face Mask yg dijual oleh Dato’ Aliff tersebut dapat menjalankan peranan utk melindungi orang lain dari si pemakainya & ini merbahaya, bahkan mungkin akan terus memberi ancaman penyakit pada yang lain. Saya dibenarkan tegur terbuka dlm kes seperti ini kerana ia satu hal yg membawa keburukan pada semua. Dato’ Aliff, sila hentikan penjualan produk Face Mask ini! Bertaubatlah kepada Allah swt, takutlah pada azab org2 yg menipu dalam perniagaan. Hari ini Allah swt mungkin memberi kamu nikmat, tapi ingat, tidak semua nikmat itu baik utk kamu di hari akhirat, terkadang ia rupanya bagian dari ‘Istidraj’. Hati2lah Dato’, ramai org yg berniaga tergelincir jatuh masuk ke dalam neraka & menerima azab yang perit dari Allah swt. Kepada seluruh rakyat Malaysia, umumnya saya boleh mengarahkan kini, untuk berhentilah dari membeli produk dia ini & belilah Face Mask yg mematuhi piawaian shj. Sesungguhnya dia telah menipu ketika berniaga, & orang2 seperti ini tidak layak lagi dihormati dalam perniagaannya. Kita dibenarkan utk bersangka buruk kepada peniaga yg jelas & terang-terangan menipu dalam perniagaan utk lebih ‘Ihtiyat’ (Berhati-hati dengannya). Semoga Allah jaga kita semua dari tipu daya seperti ini.

A post shared by Mr. WD (Official) (@wandazrin) on


Kredit Instagram wandazrin

 

Video ini juga mendapat perhatian masyarakat antarabangsa apabila tular dan dikongsikan di laman komuniti antarabangsa Reddit.

Kredit foto  Reddit

Video tersebut diletak di halaman utama Reddit, iaitu laman komuniti internet terkemuka di Amerika dan Eropah.

Tajuk vide0 itu ialah “Dia cuba membuktikan topeng muka biasa tidak berkesan tetapi akhirnya tidak berjaya dan dikecm”.

Reddit adalah slah satu laman web sosial yang mendapat rating tertinggi.

Reddit menjadi media informasi yang digunakan ramai orang untuk mengetahui tentang isu-isu yang hngat dibicarakan pada masa kini.

Harap Aliff Syukri belajar daripada kesilapan dan cuba perbaiki mutu barangan yang dijualnya.

Sebab bila dah kantoi, beliau dan keluarga beliau juga yang menanggung malu.

Apa Pendapat Anda Dah Baca, Jangan Lupa Komen Yang baik baik je. Terima Kasih.

Sumber : CARI

Previous articleAku senyap senyap letak voice recorder dlm kereta suami.Rupanya terbukti dia dpt jangkitan sbb buat benda tu
Next article“Dapat makanan sedap, cukup masa dihantar macam itu pun tak tahu bersyukur” Orang ‘kayangan’ kena kec4m

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here