Home Petua Tips Ahli Perniagaan Kasihan dan terkilan Isteri Ziarah Suami Di SJR Pada Aidilfitri...

Ahli Perniagaan Kasihan dan terkilan Isteri Ziarah Suami Di SJR Pada Aidilfitri Kena K0mpaun

81
0

Sebelum ini, viral sekeping foto menyaksikan seorang isteri bersama tiga anak dipercayai menziarah suaminya ketika bertugas di sekatan jalan raya (SJR) Persiaran Selatan hala keluar ke Dengkil, Putrajaya jadi tumpuan ramai. Namun, berdasarkan hasil siasatan mendapati mereka sekeluarga tinggal di daerah Putrajaya.

Susulan daripada penularan foto tersebut, wanita itu telah dikenakan kompaun sebanyak RM2,000 kerana dipercayai mel.anggar SOP. Namun tidak lama kemudian, seorang ahli peniagaan yang dikenali sebagai Datuk Sunny Ung berhasrat untuk membayarkan kompaun tersebut kerana kasihan pada wanita itu.

Kasihan dan terkilan

Memetik laporan Harian Metro, Datuk Sunny Ung menganggap kehadiran isteri bersama anak-anak ke lokasi suaminya bertugas adalah dilihat sebagai sebuah peng.orbanan. Ahli perniagaan itu akan berhubung dengan keluarga tersebut untuk urusan pembayaran kompaun.

Saya kasihan dan terkilan dengan nasib yang menimpa keluarga berkenaan. Saya akui walaupun sedih, ia tetap menjadi kesalahan kerana mel.anggar prosedur operasi standard (SOP). Namun, untuk kes berkenaan, budi bicara juga perlu kerana isteri dan anaknya membawa juadah raya dan ingin beraya dengan seorang ayah.

Wanita itu juga menjalankan tanggungjawab sebagai isteri dengan menghantar juadah raya kepada suami yang terp.aksa bertugas.

Namun, kepentingan awam adalah melebihi kepentingan individu, kita tidak mahu perbuatan sedemikian dijadikan alasan oleh semua ahli keluarga petugas untuk mel.awat keluarga yang bertugas di lapangan pada Hari Raya atau pun hari biasa.

Viral Foto Ziarah Suami Ketika Bertugas SJR, Wanita Dik0mpaun RM2k

Hasil soal s.iasat yang dijalankan, anggota tersebut bersama keluarganya tinggal di daerah Putrajaya.

Isteri dik0mpaun

Bagaimanapun, menerusi satu kenyataan media yang telah dikeluarkan oleh Ibu Pejabat Polis Daerah Putrajaya, menjelaskan wanita itu sudah dikenakan kompaun sebanyak RM2,000 kerana mel.anggar kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Ujar Ketua Polis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Fadzil Ali foto yang tular itu secara tidak langsung menyebabkan pihak polis menerima pelbagai respon daripada netizen.

Isteri dan anak-anak anggota terbabit datang menaiki dua kenderaan yang berbeza untuk singgah sebentar bagi menyerahkan juadah Aidilfitri kerana suami bertugas pada pagi itu.

Bagi d.akwaan menaiki kenderaan melebihi had tiga orang untuk sebuah kenderaan, tiada kompaun yang dikeluarkan kerana mereka menaiki dua kenderaan berbeza.

Susulan daripada itu kompaun telah dikeluarkan ke atas isteri anggota terbabit mengikut Peraturan 17 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan J4ngkitan) 2021 [P.U.(A) 225/2021] kerana melanggar SOP PKP dengan menziarah suami di SJR.

Pada awalnya, perbuatan itu dilihat sebagai satu tanggungjawab isteri untuk memberi sokongan moral kepada suami yang sedang bertugas dengan menghantar juadah di pagi raya.

Namun, kepentingan awam adalah melebihi kepentingan individu dan pihak polis tidak mahu perbuatan sedemikian dijadikan alasan oleh semua ahli keluarga petugas untuk melawat keluarga yang bertugas di lapangan pada hari raya atau pun hari biasa.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : https://www.tehtarikkaw.com/

Previous articleElvina Upload Video Suami Hadiahkan Duit Raya Berkepuk-Kepuk, Sekali Nad Zainal Masuk Komen Cakap Sesuatu.
Next article“Mungkin akan bertiga?” – Gara-Gara Foto Ini, Netizen Syak Neelofa Hamil

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here