“Alhamdulillah Ini Rezeki, Keutamaan Tetap Jaga Kesihatan,” – K4ndungan Masuk Bulan Ke-7, Ernie Zakri Masih Mampu Nyanyi Nada Tinggi

Penyanyi Ernie Zakri,29, mended4hkan pada fasa awal keh4milan, dia alami alahan seperti mvntah-mvntah dan mudah penat hingga menyukarkan aktiviti nyanyian.

Bagaimanapun, selepas k4ndungannya memasuki tempoh terakhir trimester kedua, situasi mulai berubah dan dia kini dilihat masih mampu menyanyikan lagu nada tinggi dengan baik.

Menurut Ernie atau nama sebenarnya Nur Ernie Shahirah Zakri yang kini h4mil tujuh bulan, semuanya adalah rezeki dari Allah SWT.

“Alhamdulillah, ini adalah rezeki. Sebenarnya pada awal keh4milan dan trimester kedua memang tak boleh menyanyi langsung. Saya alami alahan mvntah mvntah dan cepat penat.

“Tapi, apabila nak ke akhir trimester kedua saya sudah ‘enjoy’ keh4milan ini. Itu sebab saya boleh ambil dan terima tawaran menyanyi. Lagi satu sebenarnya gian menyanyi sentiasa ada walaupun sudah h4mil.

“Mungkin ada orang tak suka menyanyi ketika h4mil. Tapi saya lebih suka di atas pentas. Sebab tu tak nak tolak beberapa perkara. Saya fikir selepas ini akan cuti agak lama dalam dua bulan untuk berp4ntang.

“Jadi biarlah lepas ger4m dulu. Dalam masa sama keutamaan saya tetap menjaga kesihatan,” katanya yang turut terlibat pada Malam Aspirasi Seni bersempena program Aspirasi Keluarga Malaysia (AKM) yang berlangsung di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), malam tadi.

Selepas selesai membuat persembahan, isteri kepada penyanyi Syamel ini terus ke Shah Alam kerana turut membuat persembahan bersempena Shopee 12.12.

“Saya bukan ‘push limit’, sebab saya tahu kalau ‘push’ akan ‘flat’, tak boleh bangun dan menyanyi pun. Tapi sebab ada penjagaan saya boleh susun. Dalam seminggu dalam dua persembahan saja.

“Jadi dapat rehat cukup. Macam malam ini ada dua persembahan secara langsung. Tapi sebab sudah rehat lama sebelumnya, saya okay. Kena ada perancangan juga.

“Doktor pun cadangkan jangan kerja kuat. Tapi tidak ada masalah untuk kerja. Dia suruh banyakkan latihan dan jalan supaya senang bersalin nanti.

“Mugkin saya tidak ada latihan, tapi saya aktifkan diri. Kalau sebelum ni sangat lemah, baring saja dan tak nak ‘online’ media sosial,” katanya lagi.

Komen netizen:

Sumber: MH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : https://www.sinarviral.kini.blog/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*