Semasa

Anak m4nja c4but heels, dah tak ‘control ayu’ mer4ung namp4k mak ayah dat4ng kolej… tapi giginya yang diperh4tikan netizen!

SIK4P manj4 dengan ibu bapa tidak lari dalam diri setiap anak, baik perempuan mahupun lelaki.

Bagaimanapun, manja dengan orang tua ini lebih sinonim dalam kalangan anak perempuan yang masih muda atau yang belum berkahwin.

Sebuah video yang dikongsikan Asfa Afza Mohd Zaki, 24, di media sosial baru-baru ini menjadi perh4tian ramai apabila memaparkan dia men4ngis di tingkap kereta sewaktu ibu bapa datang melaw4tnya di asrama Kolej Yayasan Pahang di Kuantan, Pahang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)


“Sebenarnya masa kej4dian tu saya dah empat bulan tak jumpa mak ayah sebab kena tingg4l di asrama.

“Ni kira first time berj4uhan dengan keluarga. Sebelum ni belajar dari rumah secara online je.

“Bila balik kolej, semua benda kena buat sendiri. Tu salah satu punc4 saya rasa s3dih,” ujarnya kepada mStar.

Asfa bersama ahli keluarganya yang lain.

Menurut gadis yang berasal dari Shah Alam, Selangor ini, walaupun merupakan anak kedua daripada lima beradik, tetapi dia paling rapat dengan ibu bapanya berb4nding adik beradik yang lain.

Setiap hari sambil men4ngis Asfa akan menghubungi ibu bapanya melu4hkan rasa rindu kepada mereka.

Pada mulanya, dia enggan memuat naik rakaman video tersebut tetapi setelah melihat semula gel4gatnya yang men4ngis sambil pej4m mata sehingga tidak menghir4ukan manusia sekeliling, dia merasakan ia sesuatu yang mencuit h4ti.

Gambar Asfa bersama ibu bapa yang datang melawat, 30 minit selepas kejadian dia men4ngis.

“Saya baru habis kelas masa tu dan dalam perjalanan ke dewan makan.

“Tiba-tiba ternampak kelib4t kereta ayah dari jauh tengah parking, saya terus cabut heels lari p3cut pergi ke kereta. Masa tu saya dah mel4lak men4ngis.

“Kebetulan masa tu pula saya dem4m dah masuk hari kedua sebenarnya. Lagi membu4k bu4k rasa rindu dekat mak ayah.

“Dalam video tu mak ayah ajak balik tapi sebenarnya mereka bergur4u sahaja sebab saya tak boleh balik pun,” ujar Asfar.

Gadis ini lebih gemar bersenam dengan ibunya pada waktu lapang.

Imbas Asfa, lebih menyedihkan apabila dia tidak dapat menyambut hari kelahirannya pada 12 Disember lalu bersama keluarganya seperti biasa.

Bila baca komen macam tu saya rasa s3dih tapi pada masa sama bersyukur sebab ada ayah dan ibu lagi.

ASFA

Menurut penuntut dalam bidang kulinari ini, dia merupakan seorang yang berperwatakan ceria dan spontan berbeza dengan apa yang dilihat menerusi rakaman tersebut.

Mengambil jurusan kulinari di Kolej Yayasan Pahang, Kuantan.

Tambah Asfa, perwatakannya kontra berbanding dalam video tersebut kerana dia seorang yang gemar melakukan aktiviti lasak jika ada kelapangan dan turut aktif sebagai sukarelawan dalam misi bantuan banjir anjuran kolejnya baru-baru ini.

Asfa memberitahu selepas video menangis itu tular sehingga mendapat lebih 700,000 tontonan di akaun TikTok, dia dipuji netizen tapi bukan kerana apa yang berlaku sebaliknya mereka tert4rik dengan giginya yang tersusun cantik.

Asfa gemar menyertai aktiviti sukarelawan jika berkelapangan.

“Ada juga yang komen cakap untung masih ada ayah. Bila baca komen macam tu saya rasa s3dih tapi pada masa sama bersyukur sebab ada ayah dan ibu lagi.

“Ada juga beberapa kec4man lepas saya post video tersebut tapi saya tak pedulikan semua tu. Kec4mlah mem4ng aku suka pun!” selor0hnya.

komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *