Home Petua Tips Sultan Johor Tanggung Kos Baik Pulih Wad HSA.”Saya Tidak Salahkan..” – Titah...

Sultan Johor Tanggung Kos Baik Pulih Wad HSA.”Saya Tidak Salahkan..” – Titah Baginda

163
0

SULTAN Ibrahim Iskandar berkenan untuk membiayai kos membaik pulih Wad Perubatan Perempuan 1 Hospital Sultanah Aminah (HSA), yang terbakar petang semalam.

Dalam muat naik di akaun Facebook rasmi baginda, Sultan Iskandar bertitah akan melantik kontraktor bagi membolehkan kerja pembaikan dimulakan segera dan Yayasan Sultan Ibrahim Johor (YSIJ) akan menanggung kos sepenuhnya.

“Saya mahukan Pengarah Jabatan Kerja Raya, Pengarah Kesihatan Johor serta Pengarah Bomba Johor bersama membincangkan segera pelan pembaikan yang akan dilakukan oleh kontraktor.

“Selalunya kos pembaikan jika dilakukan kerajaan akan mengambil sedikit masa kerana terdapat sistem yang perlu dilalui dan saya tidak salahkan kerajaan. Oleh demikian, saya mahukan kerja pembaikan dilakukan segera,” titah baginda dalam muat naik berkenaan.

Sultan Johor turut bertitah, baginda sentiasa mengutamakan rakyatnya, dan peranan YSIJ juga amat besar kerana sentiasa terbabit dalam membantu orang ramai dalam pelbagai perkara.

“Tiada sebarang keceder4an dan kem4tian dilaporkan dalam kebakaran itu,” titah baginda.

Wad Perubatan Perempuan 1 HSA terb4kar petang semalam, namun ia tidak membabitkan sebarang kemlangan jiwa atau kecederaan serius.

Sumber : hmetro

Previous articleHanya Empat Golongan Dibenarkan Rentas Sempadan Malaysia-Singapura
Next article“Saya ibu kandung dia, saya bukan ibu ay4m, tolong hentikan..” Luahan Seorg Ibu Demi Anaknya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here