Home Petua Tips Berg4duh Gara-gara ‘K0yak’ Main Futsal, YouTuber Bawa Geng Pvkul Seorang Lelaki?

Berg4duh Gara-gara ‘K0yak’ Main Futsal, YouTuber Bawa Geng Pvkul Seorang Lelaki?

114
0

Hari ini tular rakaman video pergdvhan di sebuah gelanggang futsal di Subang Jaya yang didakwa melibatkan salah seorang ahli YouTuber Isa Isarb, Isarb Hafiz.

Menurut seorang pengguna Twitter, Bakhtiar Ikhwan, perg4duhan tercetus atas faktor tidak puas hati.

 

 

Semalam viral di media sosial sebuah video perg4duhan di gelanggang futsal yang dikatakan melibatkan geng YouTuber terkenal dan seorang lelaki. Dengar kata, perg4duhan tu terjadi sebab ada yang tak puas hati gara-gara futsal.

Berdasarkan laporan polis yang dikongsi oleh Bakhtiar, mngsa yang dikenali sebagai Rahimie telah dipvkul oleh Hafiz bersama 25 rakannya yang lain. Rahimie merupakan mngsa keadaan kerana pada awalnya, beliau menjadi orang tengah yang meleraikan perg4duhan antara Hafiz dan seorang lagi teman yang berfutsal bersama, Firdaus.

Berg4duh Gara-gara ‘K0yak’ Main Futsal, YouTuber Bawa Geng Pvkul Seorang Lelaki?

Perg4duhan itu telah disahkan oleh Asisten Komisioner Abd Khalid Othman iaitu Ketua Polis Daerah Subang Jaya, lapor Harian Metro.

Difahamkan, mereka yang terlibat telah tampil membuat laporan polis dan kejadian tersebut telah berlaku di sebuah court futsal di Taman Perindustrian Subang, kira-kira jam 10.30 malam beberapa hari lalu.

Pergaduhan bermula bila lelaki yang berusia 22 tahun tak puas hati sebab remaja lelaki yang berumur 19 tahun buat ‘terjahan keras’ padanya ketika bermain.

Jadi, berlakulah berg4duhan antara kedua-duanya dan kemudiannya lelaki yang berusia 29 tahun pula cuba nak leraikan pergelutan kedua-dua lelaki tadi.

Lepas tu, tiba-tiba lelaki yang leraikan pergaduhan tu pula yang dipvkul. Menurut polis, dia dibel4sah oleh lebih kurang 10 orang lelaki.

Ada antara mereka cedera di muka, badan, kepala dan kening akibat berg4duh,”

Buat masa ini, pihak polis sedang mengesan kesemua mereka yang terlibat dalam perg4duhan ini. Selain itu, polis juga akan siasat sama ada mereka ni ada melanggar SOP yang ditetapkan ketika bermain futsal.

Kalau terbukti ada langgar SOP, dorang juga akan dikenakan k0mpaun.

 

 

Sumber : lobakmerah dan thevocket.com

Previous articleRupanya ada status terakhir seakn cuba beritahu apa dia alami,Sampai Ustazah Asma Ta Dpt Thn Sebak
Next articlePerdana Menteri TS Muhyiddin Jadi Tetamu Pertama Masuk K4abah Sejak Setahun Lalu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here