Home Petua Tips “Bella Berkeyakinan Tinggi Untuk Bergaul…”- PM Lega Bella Sudah Pulih

“Bella Berkeyakinan Tinggi Untuk Bergaul…”- PM Lega Bella Sudah Pulih

80
0

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob lega melihat perkembangan baik remaja Sindr0m D0wn yang diknelai sebagai Bella ketika melawatnya di pusat jagaan di Seremban.

Kata Ismail Sabri Bella dilihat sudah pulih dan mempunyai keyakinan tinggi untuk bergaul dengan rakan-rakan.

“Hari ini saya bertemu Bella, Bella sudah pulih seperti sedia kala… berkeyakinan tinggi untuk bergaul dengan rakan-rakan.

“Terima kasih kepada kakitangan pusat jagaan di Seremban ini. Kes seperti Bella merupakan antara banyak kes yang mungkin berlaku tetapi tidak dilaporkan.

“Bukan sahaja isu pender4an tetapi juga isu anak yatim yang dihantar ke rumah anak yatim tidak mempunyai dokumen seperti sijil kelahiran dan lain-lain.

Banyak pusat-pusat jagaan yang tidak didaftarkan dan menyukarkan pemantauan,” katanya dalam hantaran di Instagram semalam.


Dalam hantaran sama, Ismail Sabri turut berkongsi video beliau bersama Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Harun melawat Bella.

Sementara itu, dalam perkembangan sama, beliau turut memaklumkan kerajaan mempertimbang untuk melakukan penstrukturan semula Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) bagi menambah baik agensi itu.

“Kerajaan akan melihat secara menyeluruh seperti pendaftaran pusat jagaan, mempermudahkan pendaftaran dan pindaan akta lapuk mengeluarkan sijil kelahiran malah termasuk penstrukturan semula JKM,” katanya.

Komen Netizen:

Dalam pada itu menurutnya kerajaan memutuskan untuk membentuk Jawatankuasa Kabinet Melindungi Kumpulan Rentan seperti kanak-kanak, orang kurang upaya (0KU), warga emas dan wanita bagi memastikan golongan berkenaan terus dilindungi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber :http://www.sinarviral.com/

Previous article“Sabar, Ayah Tetap Ayah” – Rindu Anak? Luahan Shuk Sahar Buat Ramai Seb4k! Mohon Supaya…
Next articleTangan mengg1gil selak kain k4fan ibu, wanita ini berlari ke kvbur t4kut tak sempat tatap wajah arw4h…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here