Dua bulan sebelum kahwin Usop berub4h sik4p jadi p4nas b4ran, cep4t ‘n4ik ang1n’

KIRA-KIRA dua bulan menjelang hari bahagia pada Februari depan, penyanyi Usop yang terkenal sebagai seorang yang kel4kar mula berub4h sik4p menjadi pem4rah.

Akui bimb4ng dengan h4l itu, Usop atau nama sebenarnya Muhammad Saiful Naim Mohd Nor, 24, berkata perub4han itu mula dirasai sejak bertunang dengan Nur Fatihah Md Hashim pada 4 November lalu.

“Dulu saya ni bukan seorang yang pan4s b4ran, tetapi apabila sudah bertunang ni tak tahu kenapa selalu pan4s h4ti.

“Tetapi kena kaw4l la sebab bagi pendapat saya… apabila kita nak menghalalkan hubvngan dengan seseorang, waktu itu la banyak dug4an datang.

Usop memberitahu dia bukanlah seorang yang pem4rah.

“Kita sebagai pasangan kena banyak bers4bar dan bertolak 4nsur. Sebab nak berkahwin ni bukan untuk sehari dua tetapi selama-lamanya,” katanya kepada mStar.

Usop ditemui selepas konsert minggu keenam Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya pada malam Ahad.

Dalam pada itu, Usop memberitahu kehadiran Fatihah dalam hidupnya banyak memberi perub4han daripada segi penampilan dan pembawakkan diri.

Tinggal sikit je lagi benda nak kena buat. Orang kata tinggal menunggu hari ijab kabul sahaja.

USOP

PENYANYI

Ujar Usop, tunangnya banyak mengajar untuk memperbaiki diri lebih-lebih lagi apabila menjadi seorang selebriti.

“Fatihah banyak menegur saya, dulu penampilan saya selekeh berbanding sekarang. Dia kata saya kena menjaga penampilan sebagai seorang artis dan saya pun mula berub4h sikit-sikit.

“Lepas tu kadang-kadang saya ni jenis blur. Jadi apabila saya ada slow je Fatihah akan t3gur cakap tak boleh macam itu dan ini, dia banyak mengajar saya juga,” katanya.

 

Hampir kesemua urusan menjelang perkahwinan Usop dan Fatihah sudah dilaksanakan.

Sementara itu, penyanyi lagu Selamanya ini bersyukur segala persiapan sebelum bergelar raja sehari telahpun dilaksanakan dengan sempurna.

“Alhamdulillah, persiapan sudah siap 85 peratus. Semuanya hampir selesai termasuk urusan dengan pejabat agama dan ujian HIV… jadi bab itu saya dah leg4.

“Tinggal sikit je lagi benda nak kena buat. Orang kata tinggal menunggu hari ijab kabul sahaja,” ujarnya.

Setelah dua tahun menjalinkan hubungan persahabatan, pasangan ini mengadakan majlis pertunangan secara tertutup di sebuah dewan berdekatan kediaman keluarga Fatihah terletak di Sungai Dua, Butterworth, Pulau Pinang pada 4 November lalu.

Usop dan Fatihah bakal mendirikan rumah tangga pada Februari 2022.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*