Home Petua Tips “Gugurnya Wira Merah Negara..” -Anggota Bomba Firdaus SuIaiman, P4rah Dlm Ltupan MninggaI...

“Gugurnya Wira Merah Negara..” -Anggota Bomba Firdaus SuIaiman, P4rah Dlm Ltupan MninggaI Dunia.

63
0

SEGAMAT: Seorang angg ota bomba yang terlibat dalam Ietupan ketika 0perasi mem.adam kebaka.ran sebuah kiIang di daerah ini, kelmarin disahkan mninggaI dunia pada jam 4.15 pagi tadi.

Allahyrham Pegawai B0mba Mohd. Firdaus Sulaiman, 32, menghmbuskan nfas terakhir ketika menerima rwatan di Hspital Segamat seIepas terlibat dalam lnsiden itu.

Perkara itu dimaklumkan Pengarah Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Johor, Datuk Yahya Madis menerusi laman rasmi Facebook Bomba Johor sebentar tadi.

Mngsa dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bandar Baru Segamat ditugaskan mema dam kebaka ran di sebuah kilang mempr0ses ha buk ka.yu pada 5.15 pagi, Sabtu lalu.

Bagaimanapun, kira-kira jam 10 pagi ketika 0perasi pemada man masih dijalankan, berlaku satu Ietupan di tingkat tiga bngunan kilang yang menyebabkan rntuhan pada stru.ktur bngunan itu.

Ietupan menyebabkan Mohd. Firdaus dan seorang lagi angg ota pasukan tindakan kecem.asan (ERT) kilang, Mohamad Azuraini Mahrani, 40, cede ra prah selepas tercmpak kira-kira 10 meter ke tingkat bawah.

Dalam kejadian sama, seorang lagi Pegawai Bomba Kanan II Khas Untuk Penyandang (KUP) Syed Putra Syed Mohd. Al Atas, 52, yang berada di tingkat bawah meIecur di belakang kepaIa aklbat terkena bah.ang Ietupan.

Ek0ran lnsiden itu, Allahyrham Mohd. Firdaus dan Mohamad Azuraini dirwat di unit rwatan rapi (lCU) Hspital Segamat, manakala Syed Putra menerima rwatan sebagai pesaklt luar.

Difahamkan, Allahyrham Mohd. Firdaus yang sudah mendirikan rumah tangga akan dibawa pulang ke kampung halaman untuk urusan pengebu mian di Sikamat, Seremban di Negeri Sembilan.

Salam tkziah. Semoga isteri dan anaknya k.uat dan tbah. Prgi suami ketika sedang menjalankan tugas. Moga syurga buatnya. Al fatihah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : https://www.malaysiatime.me/

Previous article“Alisa U Bu4t Gue N4ngis..”Gelagat Alisa Baca Doa Buat Ramai Tak Keru4n!
Next article“J4ngan sampai terl4jak ‘m4in’ pergi Umrah Uqasha…”- Kesl, Uqasha Senrose Bid4s Mvlut Jah4t Netizen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here