Home Petua Tips Kes Cul1k Datuk Seri,Minta Tebvsan RM154 Juta, D4lang Utama Pernah Jadi Calon...

Kes Cul1k Datuk Seri,Minta Tebvsan RM154 Juta, D4lang Utama Pernah Jadi Calon DUN Selangor PRU13?

237
0

Individu disy4ki dal4ng pencul1kan dan pembn0han seorang “Datuk Seri” pernah menjadi calon kerusi DUN Selangor pada pilihan raya umum ke-13. Satu sumber mengesahkan perkara tersebut kepada Malaysiakini hari ini.

Dal4ng yang dikatakan itu, memakai gelaran “Datuk”, adalah salah seorang daripada tujuh saspek yang ditangk4p untuk memudahkan siasatan terhadap kes berkenaan. “Dia pernah terlibat dalam politik.

Dia bekas calon bertanding untuk kerusi dewan undangan negeri di Selangor pada pilihan raya ke-13,” kata sumber itu.

Bagaimanapun, sumber itu enggan memberitahu parti politik mana yang terlibat dan sekiranya dia masih lagi aktif dalam politik atau tidak.

Difahamkan, niatnya di sebalik pencul1kan itu adalah untuk mendapatkan kembali wangnya selepas dia melabur di dalam projek hartanah oleh mangsa yang tidak pernah terlaksana.

Sementara itu, Harian Metro melaporkan suspek bersekongk0l dengan seorang peguam (peguamcara dan peguambela) untuk melakukan pencul1kan itu bersama dua lagi saspek ketika mangs4 sedang berjoging bersendirian pada 10 Jun lalu.

Mereka dibantu oleh dua lagi saspek yang menyam4r sebagai polis dan meminta mangsa mengikutnya dengan kenderaan utiliti sukan (SUV) sekitar jam 10.30 pagi pada hari itu. Mereka menyembuny1kannya di beberapa lokasi termasuk di sebuah rumah teres di Rawang, dan menuntut S$50 juta daripada keluarga mangs4.

Terdahulu, polis Selangor berkata mereka sedang memburru seorang lelaki berusia 26 tahun yang dikenali sebagai Sheikh Ismail Sheikh Hassan atau nama timangan ‘El’ untuk memudahkan siasatan. Kesemua tujuh saspek berusia antara 20 dan 56 tahun. May4t mangsa ditemui di antara pokok renek di Rawang pada pukul 9 pagi semalam.

Sumber : sepitbiru

Previous article“Saya ibu kandung dia, saya bukan ibu ay4m, tolong hentikan..” Luahan Seorg Ibu Demi Anaknya
Next articleKali Ini Amyza Pula Kata – “Kecewa Dengan Pihak Zarina Anjoulie” Rupanya Ada Sebab

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here