Home Petua Tips “Mak Siapa Ni?” Pakai Gelang Pink Beli Ikan, Sheila Rusly Buat Ramai...

“Mak Siapa Ni?” Pakai Gelang Pink Beli Ikan, Sheila Rusly Buat Ramai Sekolahkan Makcik Ini

67
0

Semenjak virus COV1D-19 menyerang negara pada awal tahun 2020 yang lalu, sudah semestinya kita telah terdedah dengan situasi yang mana memerlukan kita semua duduk di rumah sekiranya tiada hal penting.

Dalam masa yang sama, kita juga sudah mengetahui bahawa sesiapa yang memakai gelang berwarna pink mahu pun putih perlu menjalani kuarantin di rumah atau mana-mana pusat kuarantin yang telah disediakan.

Namun sayangnya, masih ada lagi golongan yang seakan-akan tidak faham bahasa dengan selamba keluar rumah walaupun sedang memakai gelang berwarna pink.

Penerbit Sheila Rusly ada kongsikan satu foto kiriman daripada salah seorang kenalannya yang menunjukkan seorang wanita yang memakai gelang berwarna  masih lagi berdegil keluar berkeliaran ke pasar.

Disebabkan itu, ramai pengikutnya di laman Instagram turut berasa berang dengan perbuatan tersebut dan sempat ‘sekolahkan’ wanita tersebut.

Mana tidaknya, tidak mustahil wanita tersebut akan menyebarkan virus lebih-lebih lagi beliau berada di pasar yang mana tempat berkumpulnya ramai orang.

Walaubagaimanapun, jika seseorang itu memakai gelang berwarna putih atau pink tidak semestinya menandakan individu berkenaan merupakan salah seorang pesakirt COV1D-19.

Tetapi sudah semestinya  individu berkenaan sudah menjadi salah seorang yang mempunyai kontak rapat dengan pesakit positif.

Diharapkan perkara seperti ini tidak berlaku lagi di masa akan datang, sudah banyak kali pihak berkuasa mengingatkan kita tentang perkara ini.

Sumber foto: Instagram Sheila Rusly

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : https://www.hotfm.com.my/

Previous article[VIDEO] “Buat-Buat Tid0r Tak Nak Balik,” Gelagat Pes4kit Di MAEPS Ini R4ih Tumpuan Netizen
Next article[Vide0] “Kena basuh po0p baby, saya p4nik!” – Issey gel4bah, tak tahu nak tukar lampin bayi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here