Home Petua Tips “Mungkin Kalau Tak Bagi Zuri4t Kat Sini, Allah B4gi Nanti Kat Sana”

“Mungkin Kalau Tak Bagi Zuri4t Kat Sini, Allah B4gi Nanti Kat Sana”

50
0

Sudah lima tahun mendirikan rumah tangga, pelakon Siti Elizad tidak pernah putus asa dan sentiasa berdoa agar dikurniakan seorang cahaya mata suatu hari nanti.

Menganggap ianya sebagai satu ujian, Elizad berkata dia reda dan sentiasa bersyukur dengan apa yang dimilikinya hari ini.

“Alhamdulillah, mengenali diri saya jarang sangat bersedih. Jadi saya tidak malu untuk berkongsi. Tiada apa yang sempurna dalam dunia, jadi dalam masa yang sama saya mahu berkongsi kebaikan.

“Kebahagiaan bukan diukur melalui zuriat, walaupun sedih untuk ditelan tetapi kebahagiaan datang bila kita terima seadanya,” katanya kepada Utusan Malaysia.

Mengalami keguguran pada tahun lalu, Elizad berkata dia turut menjalin hubungan baik dengan mereka yang senasib dengannya untuk berkongsi segala masalah.

“Memang rasa sangat dihargai, dalam masa yang sama bukan diri saya seorang sahaja berhadapan dengan ujian ini. Jadi ada yang berkongsi segala masalah yang dihadapi termasuk mengalami kegagalan rawatan seperti saya,” katanya.

Tidak berputus asa dan sentiasa bersikap positif, Elizad berkata dia kini juga dalam perancangan untuk memulakan kembali rawatan kesuburan in-vitro (IVF).

“Mungkin kalau Allah tak bagi zuriat kat sini, bagi nanti kat sana. Itu janji Allah. Soal rawatan memang akan buat dalam tempoh terdekat. Sambung IVF kembali, cuma dalam tempoh pandemik kena cari waktu yang lebih sesuai,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : https://www.rotikaya.com/

Previous articleExc0 Selangor YB B0rhan Aman Shah Didkwa Lnggar S0P Ziarah Raya Aidilfitri.
Next articleDah Elok Jadi Pegawai Bank Tapi Berhenti Kerja Untuk Urus Warung -“B0doh, Tak Fikir Panjang”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here