Home Petua Tips “Saya Bukan ‘B4ngkai Bernyawa’ Boleh Telan Ganggvan Orang Ketiga” – Puteri Sarah

“Saya Bukan ‘B4ngkai Bernyawa’ Boleh Telan Ganggvan Orang Ketiga” – Puteri Sarah

66
0

Selama empat tahun memendam rasa, Puteri Sarah tidak mahu lagi menanggung peny1ksaan lebih par4h hingga menyebabkannya berdepan pend3raan em0si dan ment4l.

Menurut Puteri Sarah, selama ini dia tidak berkongsikan perkara itu kerana mahu mempertahankan rumah tangga, namun sabarnya ada batas dan bersyukur segalanya terluah sebelum dia berangkat ke Tanah Suci Mekah baru-baru ini.

“Kemelvt rumah tangga saya bagaikan tidak kesudahan dan tiada jawapan pasti, apatah lagi, diuji dengan ganggvan orang ketiga, sekali gus mendera em0si dan ment4l.

“Hanya pada Allah saya meluahkan kesengs4raan disebabkan tidak mampu berkongsi dengan sesiapa demi menjaga marvah diri dan keluarga.

“Namun, saya juga manusia biasa yang mempunyai hati dan perasaan. Saya bukannya ‘bangka1 berny4wa’ yang boleh terus menelan gangguan orang ketiga berterusan selama empat tahun.

“Hari ini, saya lega apabila segala yang terbuku di hati sudah pun terluah, sebelum saya berangkat ke Tanah Suci. Saya mahu mengerjakan ibadat dengan tenang, selain mohon petunjuk Allah,” katanya.

Memohon hidayah daripada Allah mengenai apa yang berlaku, Sarah berkata dia reda dengan apa juga petunjuk Allah.

“Saya mahu memulakan kehidupan baharu sekembali dari Tanah Suci. Apapun det1k hati dan petunjuk yang Allah berikan, itulah yang saya akan ikut. Buat masa ini, saya tak berani nak cakap apa-apa. Apapun keputusan saya selepas ini, itu adalah petunjuk Allah.

“Saya tak mampu nak tanggung sengsara seumur hidup. Saya perlukan ketenangan dalam mencari jalan keluar daripada kemelvt rumah tangga tak berpenghujung,” katanya.

Dalam pada itu, Puteri Sarah berkata dia masih memberikan suaminya ruang sekiranya mahu memperbaiki perhubungan, namun dia reda dengan apa sahaja takdir.

“Jika ditakdirkan jodoh bersama Syamsul masih panjang, saya terima. Namun, jika Allah sudah menetapkan, cukup-cukuplah empat tahun tanggung der1ta, saya reda dengan apa juga takdir yang tercipta.

“Segala-galanya bukan keputusan mudah, apatah lagi, sudah lapan tahun hidup bersama. Keluarga mentua pula terlalu baik, melayan saya seperti anak sendiri dan menyayangi Syaikhul dan Sumayyah tanpa berbelah-bahagi. Namun, ‘no turning back’ ketika pintu hati sudah tertutup rapat,” katanya.

Terdahulu, Puteri Sarah mended4hkan rumah tangganya diganggu oleh orang ketiga hingga menyebabkan dia dan suami tidak tinggal sebumbung.

Sumber : BH Online/http://www.klmenjeritvideo.dnq.news/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : http://www.sinarviral.com/

Previous articleRaya terkejut, lagi mengejutkan terima ‘baju raya Badang’ malam raya… terus terbayang pak imam pandang atas bawah
Next articleHebat anak muda! Ulang-alik masuk kedai cari selipar untuk gelandangan, siap pegang kaki suruh cuba… Ibu bapa dipuji pandai didik anak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here