Home Petua Tips ‘Semuanya Berlaku Dengan Pantas, Saya KehiI4ngan Mak, Ayah, Adik’ Aklbat C0VlD 19.

‘Semuanya Berlaku Dengan Pantas, Saya KehiI4ngan Mak, Ayah, Adik’ Aklbat C0VlD 19.

69
0

Kuala Lumpur: Potret bersama keluarga menyambut Aidilfitri tahun ini menjadi kenangan terakhlr buat Lans K0peral Siti Nurul Hawana Amran apabila kehiI.angan insan tersayang, ibu bapa dan adiknya yang mninggaI dunia aklbat C0vld-19.

Bapanya, Amran Sad0n, 56, dan ibunya, Hasminah Parmin, 57, mninggaI dunia Jumaat lalu ketika menerima rwatan di Hspital Cancelor Tunku Muhriz (HCTM), Cheras, di sini, Khamis lalu.

Manakala, adiknya Muhammad Luqman Idham Amran, 20, pula menghmbuskan nfas terakhlrnya jam 6 pagi hari ini ketika menerima rwatan di Hspital Sungai Buloh, Selangor.

Lebih menyedlhkan, Siti Nurul berkata, arwh orang tuanya juga tldak sempat mninggaIkan pesanan buat dirinya selepas dimasukkan ke hspital.

Menurutnya, arwh ibu dan bapanya disahkan p0sitif C0vld-19 pada 17 Mei lalu selepas menjalani uj.ian caIitan sehari sebelum itu.

“Sepanjang Ramadan lalu mereka ada mengerjakan solat tarawih di surau berhampiran rumah kami di Pangsapuri Permai, Jalan Landai Permai, Sungai Bes1 dan kemungkinan mendapat jngkitan daripada situ.

“Selepas mengetahui mereka p0sitif saya dan adik-beradik membuat u.jian sama namun hanya adik yang disahkan p0sitif manakala saya negatlf,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.

Dia yang bertugas di Ibu Pejabat PoIis Daerah (lPD) Sentul berkata, ibunya dihantar ke HCTM pada petang Khamis lalu kerana keadaannya yang semakin tervk ketika itu.

“Namun apabila saya memberitahu arwh ayah, emak semakin kr1tikal, tiba-tiba ayah menga.du ssak nfas sebelum kami menghubungi ambuIans dan dia dihantar ke hspital sama pada sebeIah malam.

“Namun mereka ggal diselamatkan dan mninggal dunia keesokannya dan yang raIatnya, mereka tldak sempat mninggaI apa-apa pesanan buat saya,” katanya.

Katanya, adiknya yang menerima rwatan di Hspital Sungai Buloh juga hiIang semangat apabila mengetahui ibu bapanya sudah tlada.

“Namun tldak sangka hari ini adik pula pergi mninggaIkan kami.

“Saya bersama anak buah, adik ipar juga perlu menjalani kvarantin sehingga 30 Mei ini selepas menjalani uj1an caIitan jam 10 pagi tadi,” katanya.

Katanya, dia berharap dirinya dan keluarga adiknya tdak dijngkiti C0vld-19.

“Arwh orang tua saya selamat dikebvmikan di tanah perkburan Islam di Sungai Besi sekitar jam 4 petang Jumaat lalu sementara adik dikebvmikan jam 1 tengah hari tadi,” katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Sentul Asisten Komisioner Beh Eng Lai mengesahkan seorang anggotanya kini menjalani kvarantin selepas ibu bapa dan adiknya mninggaI dunia akibat C0vld-19.

“Anggota poIis terbabit sudah dipanggil Kementerian Kesihatan Malaysia Cheras untuk menjalani uj1an caIitan.

“Setakat ini, lPD ber0perasi seperti biasa dan kawasan ini memang sentiasa disanitasi bagi mengeIakkan penularan C0vld-19,” katanya.

Salam tkziah buat Lans K0peral Hawana serta keluarga.  Sesungguhnya Yang Maha Esa lebih menyayangi mereka. InsyaAllah syurga tempat mereka. Al Fatihah.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber: hm

Previous articleHamil anak pertama 17 minggu, kapsyen Maryam undang ramai terhibur
Next articleSaksi aj4l di depan mata, seseorang ded4h lelaki berkain pelikat dalam video tular tak lena tidur – “Mengalir air mata m4ngsa, seolah-olah tahu akan pergi selamanya”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here