Home Petua Tips Sibuk Layan Pelanggan Setiap Hari, Individu Ini Berjaya Rakam Senyap2 Apa Yg...

Sibuk Layan Pelanggan Setiap Hari, Individu Ini Berjaya Rakam Senyap2 Apa Yg Chef Ammar Buat Dicel4h Van

84
0

Sejak awal Ramadan lalu, nama Chef Ammar sentiasa menjadi perbualan warganet. Lebih-lebih lagi mengenai keistimewaan Nasi Arab yang dijual di Bazar Ramdan Stadium Shah Alam hingga mencetuskan fenomena ramai.

Dulu kena kecam harga ‘Tel Aviv’, sekarang nasi Arab Chef Ammar laku teruk sampai terpaksa buat peraturan ketat pada pelanggan.

Selepas tular nasi beriani Chef Ammar Ali yang dikecam mahal seperti ‘Tel Aviv’, tak sangka pula kini makin ramai pelanggan yang beratur untuk mendapatkan menu nasi Arab lamb shank air tangan chef Ammar.

Setelah berbagai ujian dan kecaman dilalui tukang masak kelahiran Palestin itu namun pembeli juadahnya tidak berkurang malah semakin hari semakin ramai dan perlu beratur panjang.

Bahkan kini, dia tepaksa menghadkan pembelian buat orang ramai bagi memastikan setiap mereka yang datang beratur dapat merasai juadahnya.

Chef Ammar tunai solat di tepi van.

Selagi namanya menjadi perhatian ramai apabila seorang pengguna TikTok dikenali sebagai Iwan Channel merakam Chef Ammar sedang menunaikan solat di celah-celah kenderaan meskipun dalam sibuk melayan pelanggan yang ramai.

Perkara tersebut mendapat perhatian ramai yang rata-rata percaya bahawa ini adalah rahsia kejayaan Chef Ammar.

Mereka turut meninggalkan pelbagai komen yang mengakui bahawa rezeki itu datang dari Allah S.W.T dan sebagai hamba kita perlu menjaga hubungan dengannya walau dalam apa jua keadaan sekalipun.

Patut la kedai sentiasa ramai

Rahsia kejayaan dunia akhirat Tahun ni rezeki digandakan.

Benarlah isteri itu magnet rezeki. Segala jiwa dan raga diserahkan ada suami tercinta. Susah macam mana sekalipun, sanggup harungi. Sentiasa mendoakan yang terbaik untuk suami dan keluarga.

Selalu kita dengar, kalau suami rasa rezeki sempit atau tak tenang. Lihat balik hubungan dengan isteri. Jangan ingat isteri sebagai beban sebab tanpa kita sedar isteri itu magnet rezeki.

Chef Ammar, salah seorang chef kelahiran Palestin yang cukup terkenal dengan menu nasi Arab dan pemilik Chef Ammar Xpress Souk Cafe. Namanya mula viral bila beliau menjual nasi Arab hasil air tangannya dikatakan mahal terutamanya dalam bulan Ramadan.

Banyak kecaman daripada netizen sehinggakan beliau sendiri sedih dan terkesan dengan apa yang dikatakan itu. Walaupun mahal tapi hairannya ramai yang sanggup beratur panjang untuk menadapatkan menu nasi arab hasil air tangannya.

Itulah rezeki. Makin dikecam makin bertambah rezeki. Sebabnya, keikhlasan berniaga kerana Allah. Paling penting adalah sokongan isteri yang sentiasa ada di belakangnya.

Isteri Magnet Rezeki, Sentiasa Ada Bersama

Menariknya perkongsian daripada Syahirah Omar ini adalah tentang sisi tepi Chef Ammar yang banyak menceritakan tentang isterinya yang sentiasa teguh di belakang suami.

Antara yang dikongsikan:

Saya sempat menonton live Chef Ammar,

Antara yang buatkan mata saya berkaca bila dia cerita tentang isteri dia.

“Isteri saya orang melayu juga. I sayang dia. Saya turun saya naik dia bersama saya. Saya susah dia ada. Saya ada duit, dia ada. Bukan saya ada duit saya lupa dia, Tidak.

Saya sayang dia. She’s my everything you know? Itu perempuan melayu I kahwin, hidup sayalah. Saya susah dia bersama saya. Saya senang dia bersama saya. Saya sedih dia bersama saya. Saya kaya dia bersama saya. Malam-malam dia comfort I,”

Chef Ammar cerita Allah bagi dia rezeki, kerja, TV Show. Banyak rezeki mencurah-curah.

Sungguh Isteri ni magnet rezeki.

Di sebalik kejayaan seorang suami, pasti ada isteri solehah yang sentiasa berdiri teguh dibelakangnya. Jika suami baik terhadap isteri, maka mudahlah urusan suami InsyaAllah.

Sentiasa Mendoakan Suami

Seorang isteri takkan pernah lupa mendoakan suami.Seawal pagi isteri sudah siapkan keperluan suami. Itu belum cerita lagi keperluan anak-anak, urusan rumah tangga.

Besar pengorbanan isteri. Banyak urusan yang isteri bantu selesaikan supaya suami tenang keluar mencari rezeki. Tak perlu lagi fikirkan hal anak-anak, makan pakai. Semua sudah tersedia.

Ada isteri yang terpaksa keluar bekerja untuk ringankan beban suami. Boleh bayangkan kepenatan seorang isteri?

Bila suami susah, isteri sentiasa disisi. Tak pernah jemu menyokong dan beri semangat saat jatuh bangun suami. Serumah sebantal, selalunya isterilah yang paling tahu segalanya tentang suami.

Selayaknya isterilah yang perlu dilayan dengan ikhlas dan baik sekali.Jangan sesekali rasa hidup terbeban dengan isteri dan anak-anak.

Jika hidup kita rasa sempit,

Lihatlah bagaimana kita layani isteri kita.Bila kita jaga hubungan dengan isteri dan anak-anak, buatkan mereka gembira, InsyaAllah rezeki pasti datang dengan tak disangka-sangka.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber :http://www.viralkamipress.dnqj.my/

Previous article“Sayang dia tu…,” – [VIDEO] Fahri men4ngis nak ikut Baba pergi ‘work’
Next article“Pan1k I Dengar My Husband Menjer1t Ingat Ada Per0mpak,” – Dayana Roza Cerita Ins1den Lepas Sahur

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here