Home Petua Tips “Siti Nurhaliza Mai Hantar” – Ustaz Kazim Ded4h Penyanyi Nombor 1 Negara...

“Siti Nurhaliza Mai Hantar” – Ustaz Kazim Ded4h Penyanyi Nombor 1 Negara Rupanya Pernah…

75
0

Pendakwah popular Datuk Ustaz Kazim Elias mendedahkan yang beliau pernah menerima bantuan kerusi roda daripada penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza.

Perkara itu dikongsi Ustaz Kazim menerusi satu sesi ceramah yang telah dimuat naik di YouTube, semalam.

Menurutnya, selain Siti Nurhaliza, antara yang turut memberi bantuan kerusi roda adalah pendakwah bebas Ustaz Ebit Lew.

“Bila doktor operate kaki saya baru-baru ini, saya tak boleh jalan.

“Kaki kiri saya pula bermasalah, sampai sekarang. Kalau dapat tengok belah ni, kaki saya kecil.

“Saya dapat tiga kerusi roda, satu basikal elektrik. Siti Nurhaliza kasi satu, Ebit Lew kasi satu.

“Senang saya nak pergi jalan, tak payah basikal. Pulas jalan, jarak sekali cas dari Ipoh ke Kuala Kangsar,” katanya.

Jelasnya, segala sumbangan itu berkemungkinan tidak akan diterima sekiranya dia tidak sak1t.

“Kalau saya tak sak1t saya tak dapat wheelchair. Siti Nurhaliza mai hantar, ada di rumah buat kenangan.

“Jadi tuan tuan tak perlu susah hati. Saya sentiasa pandang baik dengan masalah saya

“Saya pun harap tuan-tuan pun pandang masalah itu dengan baik.

“Allah akan beri kekuatan. Jangan sebut cel4ka punya lutut, har4m j4dah jangan sebut,” katanya.

Anda boleh lihat video berkenaan di bawah.

Sekadar info, Ustaz Kazim sebelum ini pernah membuat perkongsian sebuah video ‘live’ di laman Facebook milik beliau pada Oktober tahun lalu, termasuk menunjukkan wajahnya yang kelihatan semakin cengkung dan uzur.

Menerusi paparan itu, beliau yang sering muncul dalam program dan forum agama Islam di kaca televisyen sebelum ini mendedahkan mengalami perubahan fizikal yang ketara pada wajah terutama bahagian mata dan bibir.

Tambahnya lagi, beliau dapat merasakan pender1taan yang dialaminya kini mungkin sih1r yang berkaitan hasad dengki dan iri hati pihak yang tidak menyukainya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber :https://www.dnq.pw/

Previous article“Perasaan Menunggu Anak Men1ngg4l Dvnia Adalah Perasaan Yang Tak Nak Saya Ulangi” – Fazley Yaakob
Next article“Teringat Waktu Mula-Mula Pis4h Dulu,” – Abby Abadi Buat ‘Thro0wback’ Sempena Hari Ulang Tahun Kel4hiran Anak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here