PM pertama ketuai alunan takbir raya, TSMY buat seluruh rakyat Malaysia terharu

Gembira bercampur sebak, itulah rata-rata perasaan seluruh umat Islam yang menyambut hari raya puasa pada tahun ini, apabila ramai dalam kalangan tidak dapat berhari raya di kampung halaman masing-masing.

Lebih mengharukan, pada tahun Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, mengetuai bacaan takbir yang turut dihadiri oleh menteri kabinet lain bersama pimpinan kerajaan, dengan mengikut penjarakan sosial.

Perdana Menteri ketuai takbir raya

Antara yang kelihatan termasuk Ketua Setiausaha Negara, Datuk Seri Mohd Zuki Ali, Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador, Panglima Angkatan Tentera Jeneral Tan Sri Affendi Buang dan Ketua Pengarah Imigresen, Datuk Khairul Dzaimee Daud.

Sebaknya dengar TSMY alunkan takbir

Mendengar alunan takbir penuh syahdu Tan Sri Muhyiddin Yassin, rata-rata netizen meluahkan rasa sebak bercampur terharu kerana berbangga Perdana Menteri sendiri mengetuai takbir raya.

Sayu pertama kali dengar PM ketuai takbir

Inilah pemimpin yang kita mahukan

Ni negara Islam yang sepatutnya

Rakaman ini dibuat sebelum beliau dikuarantin selepas salah seorang daripada pegawai tinggi kerajaan disahkan positif COVID-19 dalam mesyuarat pasca kabinet pada Rabu.

Sumber : ohmymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*