Home Petua Tips Tudung pink jadi individu yang dicari sekarang. Sebabkan dia budak yang ambil...

Tudung pink jadi individu yang dicari sekarang. Sebabkan dia budak yang ambil kesempatan dtraj4ng sampai terpel4nting

92
0

Viral video of media sosial yang menunjukkan sekumpulan individual mountain ga duh di perkarangan tempat letak kereta yang tidak diketahui punca sebenar kejadiannya. Namun jelas di situ, kesemua yang terbabit tidak memakai pelitup muka dan mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.

Menurut sumber, kejadian itu berkemungkinan berlaku di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kempas Permai, Johor Bahru, semalam.

Berdasarkan video rakaman penduduk dari tingkat atas, individual-individu terbabit terdahulu dilihat saling berteng.kar sambil disaksikan beberapa penduduk lain termasuk kanak-kanak.

Bagaimanapun keadaan berubah menjadi pergadu.han setelah seorang wanita bertudung merah jambu datang dan terus memu kul salah seorang lelaki yang menyebabkan individual lain mengambil kesempatan untuk memu kul lelaki terbabit.

Akibatnya, kedua-dua pihak saling membalas puku lan dan kanak-kanak lain yang berada di tempat kejadian turut mengambil kesempatan memu kul man.gsa. Salah seorang kanak-kanak lelaki berbaju hitam ditera.jang tepat di bahagian dada sehingga terjat uh sebelum melarikan diri ke arah lain.

Dalam masa sama, ada beberapa lelaki cuba meleraikan kedua-dua pihak, tetapi mal angnya tidak berdaya kerana kedua-dua enggan berhenti.

Sementara itu di media sosial, rata-rata netizen menuding jari terhadap wanita bertudung merah jambu yang menjadi punca pergadu han tersebut.

“Baju putih tudung pink tu siapa? Bu ruknyalah perangai, jadi punca orang berbalah ke? Beria sangat ga sak orang. You can have your kena tera jang. Kecik-kecik dah bi adab, kalau ma ti orang yang dipu kul tu, tak pasal-pasal jadi pembu.nuh. Lepas your menan.gis,” kata Atty Azi.

Tudung pink yang mulakan dulu. Kalau masuk dalam lokap, jangan menan.gis ye makcik,” kata Ryzal.

Yang tudung pink tu elok check in balai. Pemula pergad uhan ficikal. PDRM tolong angkut semua yang terlibat terutamanya tudung pink. SOP pun dah tak tau ke mana. Dengan tak pakai mask, berga duh pulak tu. Secara autom4tic dah bersentvhan. Nanti kalau dah kena c0v1d-19, menyusahkan orang kat hospital pulak. Kecik-kecik tak nak ma ti, dah tua bangka menyusahkan orang pulak,” kata Muhammad Rashid.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : http://transformasi.pw/

Previous articleVideo ‘live’ Didkwa HIna Ag0ng: lswardy M0rni Dit4han P0Iis.
Next article“Nak Sent4l Mulvt Mak Teh K4mu Dengan Bervs S4but” – Fazura Bngang

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here