Viral Video Mngsa Bnjir Pec4h Masuk Mydin Mart, Pengarah Urusan Mydin Halalkan Demi Kelangsungan Hidup

Baru-baru ini viral beberapa video dan foto di media sosial memaparkan sekumpulan mngsa bnjir bertindak memec4h masuk sebuah Mydin Mart di Sri Muda, Shah Alam untuk mencari makanan demi kelangsungan hidup.

Terbaru, Pengarah Urusan Mydin Holdings Berhad, Datuk Ameer Ali Mydin memberi respon berhubung insiden terbabit.

Foto: Harian Metro

Menerusi satu kenyataan hari ini, Pengarah Urusan Mydin Holdings Berhad, Datuk Ameer Ali Mydin memaklumkan dia menghalalkan mereka yang melakukan perkara tersebut demi kelangsungan hidup. Jelasnya lagi, meskipun dia tidak menyokong perbuatan mencvri namun dalam keadaan darurat, mungkin mangsa banjir tiada pilihan lain dan terpaksa melakukan perbuatan tersebut.

Dengan seikhlas hati, saya menghalalkan mereka yang melakukan perbuatan tersebut dengan niat meneruskan kelangsungan hidup akibat bantuan yang tiba lambat dan bukan dengan niat yang sebaliknya.

Dalam kesempatan itu, beliau memohon agar rakyat Malaysia memanjatkan doa kepada Allah SWT agar mangsa banjir terselamat dan bencana banjir serta pandemik kembali pulih seperti biasa.

Difahamkan, cawangan Mydin Mart, Sri Muda, Shah Alam turut musnah akibat banjir pada 18 Disember 2021 dan mengakibatkan kerugian lebih jutaan ringgit.

Sumber: Pengarah Urusan Mydin Holdings Berhad

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : https://www.malaysiatime.me/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*