(VlDE0) “Adab Sendiri Mana” – Wanita Dikec4m Rakam 0rang Dikatakan ‘Tak Boleh Puasa’ Makan Di Restoran Sebelum Berbuka.

Umur meningkat dewasa dan rasanya isu orang yang makan di tempat awam ini patutnya tak perlu nak dijadikan buah muIut lagi menjelang tahun 2021 ni dah, lebih-lebih lagi kalau orang tu wanita dan kerja buruh.

Jadi, rasanya tak perlu nak jadikan dia sebagai bahan kutukan lagi dah, nanti tujuan nak ajak orang mengecam tu mungkin boleh ‘makan diri’.

“Tak ada adab….”

Seorang wanita yang sedang menunggu waktu untuk berbuka puasa ternampak wanita lain makan dengan selamba.

Dalam vide0 itu,  si perakam anggap perbuatan wanita yang makan itu tak ada adab kerana waktu video itu dirakam dikatakan hanya beberapa minit sahaja lagi waktu buka puasa.

Video yang dirakam di TikTok itu telah dipadam, namun ianya vir4I di Twitter sehingga meraih lebih daripada 2,000 jumlah retweets dalam masa sehari ia dikongsi.

Rata-rata ntizen beng4ng dengan sikap wanita ini kerana tndakannya itu.

Adab sendiri mana? – Netizen

Rasanya mungkin lah ada sebabnya tersendiri kot, sebab lagi beberapa minit jadi risau-risau lah timbuI saIah sngka dimana orang lain akan ingatkan yang waktu itu dah berbuka padahal belum. Nanti tkut pula terbatal macam kes azan terawal 3 minit tu, boleh baca kat bawah ni.

https://twitter.com/i/status/1385075435701104643

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook
Sumber : https://www.viral.cappucinnolatte.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*