Wanita B3ng4ng Baru Sejam Let4k Kereta Tapi Kena Bay4r Parking Cec4h RM6,000

Secanggih apapun sesebuah teknologi yang diciptakan oleh tangan manusia, tak dinafikan pasti ada kelemahan lain yang akan berlaku, baik dari segi sistemnya atau kerosakan bahagian dalaman yang kita sendiri tak tahu.

Baru-baru ini tular sebuah video seorang wanita tidak berpu4s hati dengan bayaran yang dikenakan untuk cas parking kereta di sebuah bangunan sehingga mencecah Rm6000.

Menyirap bayar ‘parking’ sampai RM5K

Menerusi video itu, kedengaran suaranya yang menyir4p dikenakan cas parking semahal itu. Dia akui terk3jut dengan insiden itu kerana baru satu jam keretanya diletakkan di situ, namun bayarannya pula memang tidak masuk ak4l membuatkan dia hampir hilang saba4r dengan pihak pengurusan.

“Korang tengok ni…kereta masuk pukul 11:30 tadi, kau tau tak berapa dia punya parking bayar?

“11:30 masuk tadi geng…haa tengok berapa bayar?

“Rm5,8011? Ko rasa apa? Dari pukul 11:30 sampai pukul 12:30…Rm5,800 ko rasa?!” katanya.

“Last sekali bayar RM3 je…”

Mana tidaknya, hampir sejam juga berdeb4t untuk menyelesaikan masalah itu dan akhirnya memutuskan untuk melihat sendiri rakaman CCTV bagi membuktikan kata-katanya.

Namun begitu, selepas diperiksa rupanya terdapat sedikit kesil4pan teknikal dan jumlah yang perlu dibayar hanya RM3 sahaja.

Lantaran itu, rata-rata netizen meninggalkan komen terk3jut dengan insid3n itu dan berpihak kepada wanita itu.

Sumber : Tiktok mummyjlo2

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : https://www.viralmy.me/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*