Home Petua Tips “Awak Dah Jaga Dia Bagi Pihak Saya” –Beri Nafkah Tinggi Untuk Anak...

“Awak Dah Jaga Dia Bagi Pihak Saya” –Beri Nafkah Tinggi Untuk Anak Selepas Berpis4h, Lelaki Terima Pujian

59
0

Tak dinafikan sesetengah pasangan yang memilih jalan untuk berpisah pasti akan mengalami masalah untuk memberi nafkah kepada anak-anak sehingga dibawa ke muka pengadilan atas pengabaian nafkah yang kebiasaannya dilakukan oleh si bapa.

Namun, tidak semua bekas suami culas membayar nafkah anak. Terdapat segelintir daripada mereka masih melaksanakan tanggungjawab serta menjaga kebajikan anak-anak walaupun sudah bercerai. Menerusi perkongsian di group Tuntutan Nafkah Anak di Facebook, seorang lelaki dikenali sebagai Hanif Malek menyatakan dia sudah memberikan nafkah lebih kepada anak-anaknya supaya hak mereka terjaga dan tidak terabai.

Kita ni jadi ayah bagi nafkah kat anak biar tinggi. Sampai bekas isteri dengan peguam pun tak berani nak sebut apa-apa pasal nafkah anak dengan kita. Sampai tak ada siapa berani pertikaikan tanggungjawab kita.

Dalam pada itu, lelaki berkenaan turut mengatakan bahawa dia memberi ‘nafkah’ kepada anak dalam jumlah yang tinggi serta akan merekod perkara berkenaan di dalam fail.

Bagi tinggi tapi berekod, kemas kini dalam fail. Setakat hak jagaan, hak melawat ni picisan je bagi aku. Yang penting anak tu terjaga ke tak.

Selain daripada itu, lelaki berkenaan turut memuat naik bukti pembayaran nafkah anak dan tangkap layar perbualan bersama bekas isterinya. Walaupun sudah tidak duduk sebumbung, namun dia tetap melaksanakan tanggungjawabnya serta berterima kasih kepada bekas isteri kerana sudah menjaga kebajikan anak-anak dengan baik.

Apa yang lebih mengagumkan lagi apabila dia secara sukarelanya mahu menguruskan segala kewangan yang melibatkan anak-anak termasuklah yuran serta pembayaran bulanan bagi penapis air di rumah bekas isterinya itu.

Sumber : Tuntutan Nafkah Anak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : https://www.malaysiatime.me/

Previous article“Tunggu Adik Besar Mesti Aafiyah Pula Kena” -Gelagat Aafiyah Usik Adik Buat Ramai Terhibur
Next article“Baru Je Dapat Hadiah Kereta” -Terbaru Abang Viva Terima Hadiah Motor Besar Pula Dari Individu Ini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here