Home Petua Tips “Baba Men1nggal Dunia Ketika Saya Berusia Lima Tahun Di New Zealand,” –...

“Baba Men1nggal Dunia Ketika Saya Berusia Lima Tahun Di New Zealand,” – Hingga Akhir Waktu… Kisah Hidup Ibu Bapa Uyaina Arshad

67
0

Pelakon dan pengacara popular, Uyaina Arshad mengangkat kisah hidup orang tuanya dalam video muzik (MV) Hingga Akhir Waktu yang dilancarkan pada Ahad, jam 9 malam ini di saluran YouTube miliknya.

Menurut Uyaina, arw4h bapa Leftenan Komander Arshad ialah anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) yang men1nggal dun1a ketika dia berusia lima tahun di New Zealand.

“Hingga Akhir Waktu adalah lagu yang ditulis bersama oleh Raja Syahiran. Interpretasi lagu ini luas. Bukan sahaja terhadap pasangan, tetapi cinta ibu bapa kepada anak anak, dan anak anak kepada ibu bapa.

“Malah kisah kedua ibu bapa saya adalah cerita yang kami angkat sebab ia adalah berdasarkan kisah sebenar. Arw4h Baba saya adalah seorang anggota TLDM.

“Baba men1nggal dun1a ketika saya berusia lima tahun di New Zealand. Hampir 25 tahun berlalu, Ummi tak berkahwin lain dan membesarkan empat orang anak seorang diri.

“Bagi Ummi, erti Hingga Akhir Waktu adalah cinta bersama arwah suaminya dan kebahagiaan yang dikongsi bersama anak anak dan cucunya,” katanya.

Berkongsi lanjut lagu Hingga Akhir Waktu, idea asal bermula daripada suaminya Raja Syahiran dan jalan cerita melalui Uyaina sendiri, sementara lirik oleh Iky Asyraf, Raja Syahiran dan Uyaina.

Menariknya, dalam MV itu, Uyaina melakonkan watak ibunya, Siti Noor Farah.

“Saya memegang watak Ummi ketika muda dan abang saya yang nombor dua, Kapten Azameer Uzreem memegang watak sebagai arw4h Baba waktu muda.

“Semoga lagu dan MV lagu Hingga Akhir Waktu dapat diterima baik. Saya tidak sabar nak melihat maklum balas daripada semua. Dalam masa sama, saya ingin mesej dalam lagu dan MV ini sampai,” katanya.

Sehingga kini muzik video berkenaan sudah pun menerima lebih 24,000 tontonan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : http://www.sinarviral.com/

Previous article“Semua dalam cart dia beli” – Anak 2 Tahun Terbeli Perabot Lebih RM8,000 Masa Main Phone Ibu
Next articleWanita ini nekad p0tong kaki selepas SPM, tak sangka dalam diam ada jejaka kagum dengan dirinya – “Allah atur elok jodoh saya”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here