Home Petua Tips Pengarah, pelakon dan kru pr0duksi positif Cov1d-19,Ben Amir pun ada tu.

Pengarah, pelakon dan kru pr0duksi positif Cov1d-19,Ben Amir pun ada tu.

5887
0

PENGARAH drama, Rahila Ali dan beberapa kru produksi drama Demi yang menjalani penggambaran di Inverness, Scotland disahkan positif Cov1d-19.

Rahila ketika dihubungi berkata, dia bersama kru dan pelakon yang tiba di tanah air pada 31 Mac lalu diarahkan menjalani kuarantin diri di tempat masing-masing tanpa membabitkan orang lain atau ahli keluarga.

Turut positif penyakit itu ialah salah seorang pelakonnya, Puteri Aishah.

“Buat masa sekarang, saya dan kru lain masih menunggu keputusan laporan penuh daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. Apa boleh dikatakan, saya dan beberapa kru disahkan positif. Kami juga sedang menunggu untuk saringan kedua.

“Kami tidak ada simptom seperti demam dan sebagainya tapi kami tak bernasib baik. Apa yang penting sekarang, doakan kami segera sembuh.

“Terlalu banyak cerita dan fakta salah yang tersebar mengenai kami hingga menimbulkan kebimbangan ahli keluarga masing-masing. Apabila laporan penuh sudah keluar, saya akan kongsikan,” katanya kepada Harian Metro.

Rahila berkata, dia bersama kru seramai 18 orang termasuk pelakon berlepas ke Scotland pada 9 Mac lalu iaitu sebelum peningkatan kes Covid-19 kes dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

Rahila juga terpaksa menghentikan penggambaran dan pulang selepas diarahkan berbuat sedemikian.

Selain Puteri Aishah, pelakon lain yang turut menyertai rombongan itu ialah Ashraf Muslim, Ben Amir, Hasnul Rahmat dan Puteri Rayyana Rayqa.

Drama Demi diadaptasi daripada novel yang diterbitkan 26 episod bagi siaran RTM.

Sumber : hmetro

Previous article‘Sanggup Datang Dari Jauh Untuk Beri Pengajaran’, Luahan Hati Jutawan Azlan Al-Amin Sanggup Bayar Denda Adik Nursahira
Next articlePKP: ‘Nasi lemak punya pasal,kan dah kena pulakk lagi’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here