Home Petua Tips “Dari Dulu Teringin Bawa Anak Yatim Tunai Umrah” – Hafiz Mahamad Syukur...

“Dari Dulu Teringin Bawa Anak Yatim Tunai Umrah” – Hafiz Mahamad Syukur Dapat Tunaikan Nazar

78
0

Pengasas produk kosmetik popular dan pempengaruh, Hafiz Mahamad bersyukur kerana berjaya menunaikan nazarnya.

Menurut Hafiz, dia telah bernazar untuk membawa anak yatim menunaikan umrah sejak dahulu lagi dan gembira selepas berjaya melunaskan perkara itu.

“Dari dulu saya teringin sangat nak bawa anak yatim ke umrah. Harini Allah izinkan rezeki untuk bawa mereka.

“Tak tahu saya nak cerita perasaan ini macam mana. Saya perhatikan sahaja muka pekerja dan dua anak yatim bila sampai bumi Allah ini. Mereka tengok keliling ‘indahnya bumi Allah’.

“Waktu solat dan time sujud. Saya dengar tang1san waktu sujud mereka, saya hilang fokus doa saya tapi dalam masa yang sama syukur sangat titisan air m4ta mereka j4tuh di lantai Masjidil H4ram ni.

“Abang tahu kamu rindu mereka. Sampaikan lah doa untuk arw4h ibu dan ayah. Doa mu Allah angkat terus.

“Tumpangkan nama abang, keluarga dan perniagaan dalam doa mu di setiap ibadah kamu buat di sini.

“Selesai nazar saya nak bawa anak yatim ke sini. Allah jemput kamu di sini, abang yang sebenarnya tumpang rezeki kamu. Harap awak bahagia,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)


Coretan terbaharu di Instagramnya itu turut disertakan dengan video merakamkan gelagat kedua anak yatim itu yang pertama kali menunaikan umrah.

Dalam pada itu menerusi ruangan komen rata-rata pengikutnya tersentuh dengan keikhlasan Hafiz dan mendoakan mereka mendapat ibadah yang mabrur.

Sekadar info, Hafiz dan isterinya, Syafiqah Aina terkenal dengan sifat pemurah dan sering membantu mereka yang memerlukan.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber: Gempak

Previous article“RM500 Satu Perkataan..”-Reen Rahim Pecah Tembelang, Ibu Kena Dar4h Tinggi Str3ss Tengok Drama
Next articleS4yu adegan di mesin ATM… anak belum masuk duit, bapa tetap berulang kali ‘cvcuk’ kad walau baki dalam akaun cuma RM11

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here