Home Petua Tips Dulu Kena Perli Dengan Ali Puteh Tapi Man Kata ‘Ini Tiada Kaitan...

Dulu Kena Perli Dengan Ali Puteh Tapi Man Kata ‘Ini Tiada Kaitan Dengan Kumpulan Puteh’.Man Rajalawak Ded4h Tentang Duit 50K Yg Dia Dapat

2329
0

Sebelum ini Man Raja Lawakada  memberitahu bahawa wang bantvan yang didermakan sudah pun habis disalurkan kepada pihak yang memerlvk4n.

Perkara tersebut diberitahu pemilik nama lengkap Abd Rahman Kasim pada Jumaat.

Sambil memohon agar mereka yang mendapat bantuan tersebut menggunakan wang sebaiknya, Man turut memohon maaf kepada pemohon yang tidak berjaya.

“Saya Abd Rahman Kasim ingin memohon maaf kerana bajet 50k telah pun habis disalurkan sebentar tadi. Kepada mereka-mereka yang mendapat bantuan gunakanlah duit itu sebaik mungkin.

“Kepada yang g4gal, mohon ampun dan maaf. Terima kasih kerana anda sabar menanti jawapan sehingga kini. Maafkan saya tidak dapat membantu anda di saat anda benar-benar memerlvkan.

“Mohon maafkan saya yang hi1na ini. Sekian,” tulisnya pada lampiran entri terkini di Instagram.
Minta Jangan Puji Tinggi

Selain itu Man juga meminta netizan tidak memuji tinggi atas segala kebaikan yang beliau buat
Tapi yang menmbulkan ketidak puasan hati ramai apbila Ali men1ngg4lkan satu komen seolah-olah memerli Man
“Der , kalau kita nak buat baik , taknak ade sangkal dari orang lain , buat keje dalam diam. Jangan dihebah2 kan.

Takut nanti jadi bualan orang,” tulis Ali Puteh

Selepas meniggalkan komen tersebut, Ali Puteh terus ‘dibasuh’ oleh netizan. Apa yang mencuit hati, Man juga sempat memberi komen “haha, boh lagi” selepas melihat kawan beliau Ali Puteh tervk di k3cam.

Tidak mahu isu terus berpanjangan, Man telah menjelaskan perkara sebeanr tentang derma  50k tersebut

Minta maaf kepada ahli kmupulan Puteh

“Di sini saya nak membuat sedikit penerangan tentang keputusan saya untuk berkongsi rezeki RM50 ribu yg saya umumkan minggu lalu.

Inisiatif ini adalah idea saya sendiri. Saya tidak berbincang dgn ahli kumpulan Puteh yang lain. Saya faham keputusan saya ini sedikit sebanyak memberi k3san dan menimbulkan isu serta pandangan masyarakat tentang ahli Kumpulan Puteh yang lain.

Ini adalah keputusan peribadi yg saya ambil untuk menyalurkan sedikit bantvan dari simpanan yg saya ada tanpa sebarang niat lain. Diharapkan fan2 Puteh tidak membabitkan mereka dlm inisiatif ini.

Sekiranya ada sebarang s4lah faham, saya merendah diri ingin memohon berjuta kem4afan dari ahli kumpulan Puteh dan masyarakat artis di luar sana. Bukan niat saya untuk menjatvhkan mereka atau ada agenda yg lain tetapi ini atas dasar keperihatinan saya pada waktu yg menc4bar ini.

Diharapkan kemelut ini selesai dgn baik dan kita boleh terus move on.”

Tawaran kemanusiaan yang dihulurkan oleh Man mendapat perhatian segenap lapisan masyarakat yang memuji usaha murni yang dilakukannya.

Keperibadian menawan Man setidak-tidaknya memberikan makna yang cukup besar kepada sebilangan besar daripada rakyat Malaysia yang benar-benar terkesan dengan w4bak COVI1D-19.

Dalam hantaran seterusnya, Man turut memaklumkan, pengumuman tawaran bantuan kemanusiaan yang dibuatnya mendapat maklum balas luar biasa daripada masyarakat.

Justeru, kata Man, dia akan meneliti dengan mendalam setiap permohonan yang diajukan kepadanya oleh mereka yang benar-benar memerlvk4n bantuan.

“Andainya tiada respon daripada saya, anggap sahaja bajet 50K telah habis digunakan (membantu mereka yang memerlvk4n),” kata Man lagi.
 
Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : musangviral

Previous article“Harap ini bukan lambaian terakhirku…” – Runtun jiwa suami, anak dan isteri positif Cov1d-19
Next article‘Sanggup Datang Dari Jauh Untuk Beri Pengajaran’, Luahan Hati Jutawan Azlan Al-Amin Sanggup Bayar Denda Adik Nursahira

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here