Home Petua Tips Kata Kata Dari Ebit Lew Buat Yoe Parey Menahan Sebak

Kata Kata Dari Ebit Lew Buat Yoe Parey Menahan Sebak

275
0

Dengan tagline ‘keluarga sunnah’, dan sentiasa menyeru umat Islam untuk mengikut cara hidup Baginda Nabi SAW, sudah cukup membuatkan Ebit Irawan Bin Ibrahim Lew atau nama komersialnya ‘Ustaz Ebit Lew‘ disegani dalam kalangan masyarakat Malaysia.

Pelbagai gologan yang berjaya disantuni oleh Ustaz sehinggakan video perkongsian beliau sentisa tular dan mencapai berjuta-juta tontonan dia Facebook dan Yotube.

Terbaru Ustaz Ebit sempatmeluangkan masa berjumpa dengan anak syurga Yoe Parey dan Asif selepas selesai satu program di Kelantan.

 

 

View this post on Instagram

 

jemput make dlu balko

A post shared by (@yoe_parey) on

 

Melalui perkongsian dia IG beliau, Ustaz Ebit telah berkongsi pengalaman dengan mak dia sendiri buat Yoe Parey sebak dan terus meluru ke kereta mengmabil telefon untuk menghubungi mak yang tersayang.

Yoe Parey dan Asif kelihatan menahan sebak mendengar nasihat dan perkongsian Ustaz Ebit yang menyentuh kalbu. Berikut rakaman  perkongsian ustaz Ebit di IG

Jumpa Yoe Parey
Sebak semalam walau dah dekat 12malam lewat selepas ceramah di Matrikulasi Kelantan yang sangat baik. Kagum akhlak orang Kelantan. Rajin ramai usahawan berjaya. Rajin. Subhanallah.

Selepas itu terus berjumpa dan berkongsi bersama anak muda yang sangat baik syahmisazli ,anissafaizul , asif,yoe dll. Baik sangat adik-adik ni.

Rendah diri baik dan banyak minta nasihat. Saya sebenarnya semakin yakin syukur rahsia berjaya dan mulia. Rezeki melimpah ruah.

Mereka kini menjadi semangat inspirasi pada semua anak muda diluar sana. Subhanallah. Apa yang kita rasa kekurangan sebenarnya itulah kekuatan kita bila kita syukur.

Walau kita miliki kesempurnaan tapi tidak syukur dihati kita akan banyak mengeluh dan putus asa
Mereka kata selalu dengar ceramah saya. Yoe siap men4ngis-n4ngis dengar guna head phone.

Semalam pun masa cerita mak. Dia berlari ke kereta ambil telefon. Nak telefon mak.

Selepas itu yoe ceramah pula pada asif. Subhanallah. Seronok lama juga berkongsi semalam.

Bila anissafaizul start menangis tanya soalan mengenai penting jaga s0lat dan sayang keluarga. Semua dah men4ngis. Allahuakbar. Baik dan sebak dengar soalan anak muda ini.

Semoga Allah beri semua anak muda jutawan ini kebaikan, rezeki dan rahmat melimpah ruah. Allah sayang. Semoga menjadi asbab hidayah.

Sempat hadiahkan buku isteriku bidadari dan 11 amalan memiliki kekayaan dan jemput mereka hadir keluargasunnah. Semoga menjadi asbab kebaikan dan hidayah-ebitlew.

 

Sumber V1deo : Wawasan Media

 

Ikut rekod, Ustaz Ebit telah  menghadiri program ‘An Evening With Ebit Lew” di Kolej Matrikulasi Kelantan pada 15hb 2020.

Sebelum ini Ebit Lew pernah berkongsi cerita dengan para pendengar mengenai keh1dupan yang dilaluinya sehingga berada pada tahap kini di ruang radio Ikim.fm dalam Slot Islam Agamaku.

Sungguh, siapa sangka beliau yang asalnya berketurunan Cina ini dijntik dengan hidayah Allah SWT ketika berusia 12 tahun.

Pada masa kecilnya, beliau merupakan seorang murid yang n4akal namun terbuka hati untuk mulai belajar mengenal Islam melalui salah seorang gurunya.

Dan bermula saat itulah, beliau tekun mempelajari tatacara solat serta mengajak ahli keluarganya yang lain untuk mendekati agama suci Islam.

Antara tips murah rezeki yang dikongsikan oleh Ustaz Ebit Lew dalam hidup seharian.

“Dua kunci rezeki dan ketenangan datang dalam hidup kita. Sayang dan jaga isteri dengan baik, jaga solat.
Sebelum mulakan kerja, solat 2 rakaat. Nak buat apapun. Minta pada Allah duhulu.”

“Tidak pernah kec3wa sebuah keluarga yang membawa sunnah Nabi SAW. Tiada yang boleh memberi bahagia selain dari Allah SWT”

Alhamdulillah Ustaz, semoga niat murni ustaz ini dipermudahkan dan melahirkan beribu lagi ‘Ebit Lew’.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Share Ya. Terima Kasih.

sumber: IG Ebit Lew Via Applehijau.bbn

Previous articlePatutlah Sumayyah Comel Sangat, Rupanya SeIras Macam Maknya Puteri Sarah Masa Kecil.
Next article“Selama Setahun Saya Tdk Dpt Apa Apa Usaha Dari Dia” Noor Nabila Sudah Tawar Hati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here