Home Petua Tips “Hadiah Paling Bermakna & Berharga Saya Berikan,” – Anak ‘Hadiahkan’ Buah Pinggang...

“Hadiah Paling Bermakna & Berharga Saya Berikan,” – Anak ‘Hadiahkan’ Buah Pinggang Buat Bapa Hid4p Peny4kit –

89
0

Peng0rbanan seorang bapa memerah keringat dalam membesarkan anak-anak tiada gantinya walaupun dengan wang ringgit.

Perkongsian seorang pemuda dikenali sebagai Sharul Ezwan menerusi kumpulan FB RASMI – PERSATUAN SOKONGAN TRANSPLAN BUAH PINGGANG MALAYSIA meraih pujian daripada orang ramai berikutan sanggup berk0rban ‘nikmat kesihatannya’ demi bapa tersayang.

‘Hadiah untuk Ayah’

Menerusi hantaran tersebut, pemuda ini menceritakan ayahnya mengh1dap peny4kit buah pinggang kr0nik tahap lima (end stage renal failure) yang memberi maksud buah pinggang tersebut gagal berfungsi sepenuhnya.

Kidney transplant 14/03/2019 (3 tahun yang lalu). Setelah melalui pelbagai peringkat saringan, akhirnya pada 14/03/2019 saya telah menjalani pembed4han pemindahan buah pinggang, living related renal transplant (donor) untuk ayah.

Ujar lelaki ini lagi, pemindahan buah pinggang kepada ayahnya merupakan hadiah paling bermakna dan berharga yang pernah diberikan kepada insan istimewa ini.

Ayah yang tidak pernah mengenal erti penat membesarkan kami. Terima kasih ayah membesar dan mendidik kami semua. Semoga dengan peng0rbanan ini memberi makna erti kehidupan dan sinar baru untuk Ayah.

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan. Sekarang ayah dah sihat kembali seperti biasa. Dah boleh buat aktiviti harian seperti biasa. Tidak perlu lagi dialysis.

Lelaki ini pada masa yang sama turut memanjatkan rasa syukur dan berterima kasih kepada isteri dan keluarga yang sangat membantu selepas pembedahan tersebut berlangsung.

Alhamdulillah, Terima kasih Allah atas segala nikmat.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen turut terharu dengan kisah yang dikongsi dan turut menitipkan doa buat mereka sekeluarga.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber: Oh Bulan

Previous articleKec0h D4kwaan Dah Berkahwin, Ini Respon Ruhainies – ‘Dalam Bulan Ini InsyaAllah Saya Ceritakan Semua’
Next article“Datang Main Terj4h je..Balik Lah..” Mak Sanggup Naik Bas Dari Kampung Tapi Anak tk Nak Jumpa, Undang Reaksl Netlzen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here