Home Petua Tips TMJ Hadiahkan RM200 Ribu Utk Misi UEL.Tapi Ebit Lew Juga Beri Hadiah...

TMJ Hadiahkan RM200 Ribu Utk Misi UEL.Tapi Ebit Lew Juga Beri Hadiah Ini Yg Tak Di Sangka Sangka

199
0

Ebit Lew nama yang tak perlu diperkenalkan lagi bagi rakyat Malaysia. Beliau terkenal bukan kerana sbg artis atau ikon selebriti tapi kerana sifat ikhlas dan jujur utk menolong
orang yang susah atau yang daif segalanya dalam kehidupan.

Ebit Lew akan segera pergi memberi bantuan bersama ahli pasukannya jika terdapat dimana sahaja orang susah atau yang memerlukan bantuan.

Setelah pulang dari Sabah atas faktor keselamatan Ebit Lew telah mendapat jemputan dari TMJ.

EBIT LEW BERJUMPA TMJ

“Saya menerima mengadap Ustaz Ebit Lew pada hari ini. Sejak kebelakangan ini, beliau sering menolong rakyat terutamanya golongan asnaf dan daif yang memerlukan bantuan dengan sumbangan dan usaha-usaha kebajikan.

 

Dalam perjumpaan mesra ini Ebit Lew telah menghadiahkan sehelai baju kepada TMJ.

“ALLAH SAYANG TMJ”

Luahan TMJ terhadap Ebit Lew

 

Antara aktiviti-aktiviti sumbangan yang paling saya kagumi adalah usaha beliau dalam membantu rakyat dengan peralatan perubatan, bekalan makanan dan barang keperluan asas.

Saya juga telah memberi sumbangan kepada usaha kebajikan Ustaz Ebit Lew agar beliau dapat membantu lebih ramai lagi rakyat yang memerlukannya.
Diharapkan beliau selalu dirahmati dan diberkati Allah”

TMJ BERI SUMBANGAN KEPADA EBIT LEW

Terharu sebak dapat berjumpa DYMM TMJ. hrhcrownprinceofjohor . Tuanku berkenan menerima mengadap.

Terharu Tuanku memberi kata semangat dan mendoakan. Tuanku hadiahkan Rm200 ribu ringgit bagi misi saya. Tuanku juga ingin Taja semua team saya pergi umrah. InsyaAllah akan bersama Tuanku dalam Kembara Johor.

Ya Allah TMJ sangat baik. Raja yang kuat memikirkan keadaan rakyat Johor dan seluruh Malaysia. Tadi panjang berbual berbincang bagaimana nak bantu orang susah dan menjaga agama Islam.

Mendidik anak muda. Naikkan institusi pendidikan. Saya malu sangat. Serius terharu terkesan akhlak dan sifat TMJ. Bayangkan dilayan macam kawan jer. Sedangkan saya cuma orang biasa.

Dari awal lagi masa beri bantuan Tuanku selalu beri semangat pada saya. Kami selalu bermesej juga. Kata beliau paling berharga, ustaz teruskan kebaikan ini walau orang tak suka. Kita hidup bukan untuk popular tapi berjaya. Bantu rakyat. Sedangkan usaha saya ini amat kecil dibandingkan usaha TMJ. RAJA JOHOR.

Menjunjung kasih Tuanku. InsyaAllah Tuanku offer untuk membantu segala misi saya di masa akan datang. Ya Allah kurniakanlah rahmat kesihatan buat Tuanku agar terus memimpin kami

Komen-komen Netizen

 

Sumber : Facebok HRH Crown Prince of Johor

Previous article“Terharu, Sebak dapat Berjumpa DYMM TMJ, Ya Allah TMJ Sangat baik” Ustaz Ebit Lew
Next articleSaya Hanya Gurau Tanpa Ada Niat, Kalau Awk Tak Suka Apa Yang Saya Post Sila Unfollow – Michael Ang

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here