Lama Menyepi, Rupa2nya Ini Yang Terj4di Pada Adik Fattah Anas

Masih ingat pada adik Fattah Anas yang mula tular selepas masuk ke dalam sangkar dan berlakon menjadi kucing pada 2018?

Nama Muhammad Fattah Anaz Mohamad Firdaus, 5, menyepi selepas bapanya menghidap penyakit misteri akhir tahun lalu.

Menceritakan kepada mStar, bapanya, Mohamad Firdaus Mohamed kini sudah sembuh sepenuhnya pada Julai lalu. Rasa macam mati hidup balik, katanya.

Kredit foto: IG

“Berbulan-bulan saya mengalaminya sampai lupa apa yang dah jadi. Dah sihat ni saya bersyukur sangat nak teruskan kehidupan dan kuatkan iman dengan mendalami ilmu agama daripada mereka yang berpengalaman seperti ustaz,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fatah Anas Fans (@fatahanasfans)


Tambahnya, dek kerana penyakit misteri itu dia terpaksa menjual akaun Instagram fattahanas_boyyeah yang mempunyai 1.2 juta pengikut pada Jun lalu pada harga ‘lima angka’ selepas hilang punca pendapatan menerusi bisnes dan reviu di media sosial.

“Saya jual IG (Instagram) tu bagi membayar hutang rumah, kereta dan motosikal yang tertunggak termasuk refund ke atas reviu-reviu yang terpaksa dibatalkan kerana saya sakit.

“Selepas jual IG dan barang-barang dalam rumah, Alhamdulillah segala-galanya dapat diselesaikan secara perlahan-lahan,” katanya yang menjual akaun itu pada harga ‘lima angka’.

Dia bagaimanapun reda dengan apa yang berlaku dan percaya pada rezeki Allah SWT.

“Sebelum ini pun kami tak kejar jumlah followers, tapi kami bersyukur ramai mengikuti saya dan Fattah Anas.

“Nak lepaskannya, ada hikmah. InsyaAllah ada rezeki nanti, dulu pun kami dikurniakan rezeki. Saya percaya takdir Allah.

“Jadi, tak berat untuk saya melepaskan IG tersebut. Saya terus fikir dan buat keputusan yang terbaik dengan menggunakan jalan terakhir yang dapat membantu,” katanya.

Difahamkan, kira-kira seminggu lalu Firdaus memulakan bisnes percetakan baju secara kecil-kecilan dari rumah.

“Bila fikir balik sekarang zaman online. Nak tak nak, saya perlu kembali aktif di laman sosial. Tapi perlahan-lahan, masih baru lagi,” ujarnya.

Siapa rindu dengan keletah Fattah Anas, boleh tinjau akaun baru mereka, fattahanas_family dan fattahanas_family2.


Makin bulat Fattah Anas!

Sumber:ig  fattahanas_family

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : https://www.dnq.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*