Home Petua Tips ‘Bila Masa Saya Menyorok’ Sjad Buat Live Pastu SeIamba Cakap PoIis Tak...

‘Bila Masa Saya Menyorok’ Sjad Buat Live Pastu SeIamba Cakap PoIis Tak Akn Cari Dia

220
0

Setelah menghilangkan diri sementara Muhammad Sajjad kembali muncul dalam halaman instagramnya.

Ada beberapa perkara yang dicakapkan dan mendapat reaksi berbeza dari pengikutnya itu.

Usahawa.n kntroversi in Nur Sajad atau nama sebenarnya, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36, dipercayai membuat siaran langsung menerusi akaun Instagramnya awal pagi semalam.

lndividu dipercayai Sajad itu mendkwa dirinya berada dalam keadaan baik, namun tidak menunjukkan wajahnya kepada pengikut yang mencecah 2,000 orang.

Dalam siaran langsung itu, usahawan tersebut menjawab me­ngenai empat perkara iaitu berkaitan isu mvrtad, bersm­bunyi daripada pihak Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan poIis serta pernikahan bekas teman rapatnya yang dikenali sebagai Coach Yin baru-baru ini.

” Kata kita mvrtad, suka hati saja (buat t.ohmahan),” katanya sambil menafikan dirinya kIuar lslam.

Menerusi siaran langsung sama, Sajad turut menafikan dia bersmbunyi selepas dikenakan war4n tngkap kerana gagaI ha­dir sebutan kes di mahkamh pada bulan lalu.

” Bila masa (saya) menyor0k. Muka cantik hendak meny0rok? Merepek!,

” Ada ke awak nampak saya menyorok? Saya bukan menyorok, saya hanya mendiamkan diri dari Instagram

” Muka cantik macam ni nak menyorok? Baik tak payah jadi cantik,” katanya.

Sajad juga berkata, pihak berkuasa tidak mencarinya, malah yakin poIis mempunyai kes atau urusan lain yang lebih penting berbanding dirinya.

Usahawan itu turut bertndak menyekat beberapa individu yang lantang bersuara semasa sia­ran tersebut berlangsung.

Itu merupakan kemunculan pertama Sajad secara langsung di Instagram sejak dikesan JAIS.

Terdahulu Sajad yang dikenakan war4n tngkap oleh Mahkamh Tinggi Syariah didapati bersmbunyi bagi mengelakkan dirinya dicekvp Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS).

Ini berikutan sejak bulan lalu pihak penguat kuasa masih gagaI mngesan keberadaan Sajad, 36, yang ‘dikehendaki’ selepas gagal hadir dalam sebutan semula kes berpakaian wanita sehingga menghiina Agama lslam.

Menurut sumber, Sajad dipercayai bersembunyi sebaik war4n tngkap dikeluarkan kepadanya oleh Mahkamh Tinggi Syariah, Selasa lalu.

” Dia hanya mengemukakan surat MC (sijil cuti sakiit) selama dua hari yang diperoleh daripada hspital kerajaan kepada Peguam Syarienya, Zuri Zabuddin Budiman menerusi aplikasi WhatApps.

” Sajad kemudiannya terus menghilngkan diri sehingga kini,” katanya.

K0smo! sebelum ini melaporkan JAIS sedang membur.u Sajad selepas wran tngkap kepadanya dikeluarkan Mahkamh Tinggi Syariah pada Selasa lalu.

Pengarah JAIS, Datuk Mohd. Shahzihan Ahmad memaklumkan arahan telah dikeluarkan kepada penguat kuasa JAIS bagi mngesan usahawan kntroversi berkenaan.

Menurut sumber, wran itu membolehkan penngkapan dilakukan seterusnya membawa Sajad ke mahkamh untuk sebutan semula kes yang ditetapkan Hakim Syarie Mohammad Khalid Shaee Shaii pada 1 Jun depan.

Ketika ditanya sama ada dia boleh dipnjara sehingga menunggu tarikh sebutan itu, sumber menegaskan ia bergantung kepada pihak pendkwaan.

” Atas permohonan pendkwa boleh dipnjara kalau ada isu-isu yang munasabah,” ujarnya.

Pada 6 Januari lalu, Sajad mngaku tidak bers4Iah di hadapan Mohammad Khalid atas pertduhan berpkaian mnyerupai wnita sehingga menyebabkan Agama lslam dipandang hiina dalam majlis bacaan Yassin dan solat hajat.

KsaIahan itu dilakukan di Nursajad Beauticion, Seksyen 16 di sini pada pukul 7.30 malam, 23 Februari lalu.

Sabi.t ksIahan boleh didnda mksimum RM5,OOO atau pnjara tidak lebih tiga tahun atau kedua-duanya mengikut Sksyn 10 (a) Enkmen Jnyh Syariah (Negeri Selangor ) 1995.

Nur Sajad kemudiannya dibenarkan ikt jami.n RM3,OOO.

Sementara itu, beberapa hari lalu, PoIis Selangor sudah mengetahui tempat persembunyian usahawan kntroversi, Nur Sajad atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36.

” Kalau dia enggan serah diri, kita akan ambil tndakan,” kata Pemangku Ketua PoIis Selangor, Datuk Arjunaidi Mohamed ketika dihubungi.

Sumber:k0smo

Previous article‘Baru Nak Bertunang’ Skali Rumah Terb4kar Sejam Sebelum Majlis, Gadis Nekad Teruskan Juga Pertvnangan
Next articleTerjawab Punca Sebenar Knp Polis Tak Pergi Terus Ke Majlis NeeIofa Dan Bagi K0mpaun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here