“En Sjat Nak Mvrtad,Slh Siapa”. Sekali PU Syed Buka Mulut Krn Tiba2 Sjat Nk Kluar Isl4m.

Sudah Diketahui Urusan Sjat dengan JAIS pun belum selesai tiba2 muncul cerita baru pula.

Kntroversi yang dilakukan oleh usahawan kosmetik Nur Sjat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman seakan masih lagi pnas.

Dia didakwa mahu keluar daripada agama Islam susulan daripada isu mhkamah yang membelenggu dirinya ketika ini.

Dalam video yang tular, Sajat meluahkan rasa mahu mvrtad kerana dikatakan dilayan tidak sewajarnya dan nekad berbuat demikian.

En Sjat nak mvrtad slah siapa?

Namun begitu, menerusi posting yang dilakukan oleh pendakawah bebas, PU Syed, dia telah mempersoalkan kembali kenyataan yang dilakukan

usahawan tersebut kerana dilihat seolah-olah menyalahkan orang lain dalam hal ini.

 

Dalam penulisannya, dia berpendapat bahawa Sajat seharusnya menyalahkan diri sendiri, bukan orang lain dalam hal ini.

Dia juga menjelaskan bahawa murtad bukanlah satu penyelesaian kepada masalah yang dialakukan Sjat kerana ia akan menambah lagi masalah yang sedia ada.

 

 

Jadi, PU Syed memohon kepada usahawan tersebut supaya bertaubatlah dan kembali kepada fitrah asal kerana Allah S.W.T pasti akan menerima taubat hambanya yang sedar akan kesilapan yang dilakukan.

Setakat ini, Sajat masih belum ditemui dipercayai menghilangkan diri susulan waran tangkap berikutan tidak hadir ke semasa semasa sebutan semula kes tuduhan berpakaian seperti wanita pada satu majlis bacaan Yasin dan solat hajat sehingga menyebabkan agama Islam dipandang hina.

Sumber: PU Syed

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*