Home Petua Tips “Kita kini sedang melalui suatu tempoh yang sangat get1r” -KP Kesihatan Datuk...

“Kita kini sedang melalui suatu tempoh yang sangat get1r” -KP Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdull4h

5031
0

Umum sedia tahu bahawa dalam tempoh C0v-19 melanda dunia ketika ini, semua pihak terkesan dalam menjalani hidup masing-masing.

Bukan sahaja frontiner, malahan rakyat biasa turut terbeban kerana terpaksa berkurung dirumah ekoran Perintah Kawalan Pergerakkan yang diumumkan bagi memutuskan rantaian C0v-19 ini.

Penghargaan dari KP kesihatan

Memahami keadaan tersebut, insan yang paling letih dan penat ketika ini iaitu Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia dilihat telah memberikan kata-kata semangat dalam ulasannya di Facebook.

Dedikasi dan keikhlasan frontliner sangat menakjubkan

Dalam postingnya itu, beliau mengucapkan terima kasih terutamanya kepada frontliner yang bertungkus-lumus penuh dedikasi dalam mel4wan Cov-19.

Anda Semua Terbaik

Kami terharu dengan kemurahan hati penyumbang

Disamping itu, beliau turut memberikan penghargaan kepada para penyumbang yang membuatkannya berasa terharu dengan kemurahan hati mereka.

Tidak kira secara individu, organisasi kecil atau besar serta bantuan dari luar negara, semuanya telah memberikan senyuman buat keluarga KKM juga masyarakat Malaysia.

 

Orang ramai penentu utama

Dalam pada itu, Noor Hisham turut memaklumkan bahawa ketika ini rakyat Malaysia merupakan penentu utama dalam menghentikan penularan pendemik ini.

Jadi, beliau memohon agar semua pihak terus kekal dirumah kerana ia berperanan dalam memastikan penurunan kes C0v-19.

Tambahnya, setiap rakyat malaysia tidak kira siapa peranan besar dalam memastikan kesejahteraan Malaysia dalam mengekang C0v-19.

Terus kuat bersemangat Datuk

Sehubungan dengan perkongsian panjang lebar Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, rata-rata warganet telah meninggalkan respon positif di Facebook.

Mereka mengucapkan ribuan terima kasih kepada KP kesihatan dan seluruh barisan petugas kesihatan  yang sanggup bekorban masa serta tenaga demi rakyat Malaysia.

 

Terima kasih frontliner

Kami akan patuh arahan

Apa Pendapat Anda Dah Baca, Jangan Lupa Komen Yang baik baik je. Terima Kasih.

Sumber : Noor Hisham Abdullah via ohmymedia

Previous article‘Melilau Ke Katil Pesakit.Semuanya Ada Al Qur4n Di Sisi.Allahu,Terjentik Hati Ini.Perkongsian Petugas Kesihatan Wad C0v 19
Next article“Air Mata Mengalir Di Celah Mask,” Ebit Lew Sempat Kongsi R1ntihan Petugas Barisan Hadapan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here