Home Viral Tak Sangka Zul Ariffin buat kejutan,Sekali Zul dedahkan juga

Tak Sangka Zul Ariffin buat kejutan,Sekali Zul dedahkan juga

194
0

Tak Sangka Zul Ariffin buat kejutan,Sekali Zul dedahkan juga

MELAKONKAN karakter utama dalam sebuah lagi filem bercorak kepolisan berjudul Syerif terbitan Skop Production dengan kerjasama Astro Shaw, Zul Ariffin meletakkan seluruh jiwa raga untuk naskhah berkenaan.

Selepas 70 hari penggambaran, Zul menyifatkan filem arahan sutradara Syafiq Yusof itu sangat mencabar kemampuannya sebagai seorang aktor dalam pada usia menghampiri angka 40-an.

Zul bakal muncul dengan filem terbaharu berjudul Syerif yang akan ditayangkan tahun hadapan.

Seronok membawakan peranan seorang polis, Zul juga berkongsi kisah bakal menunaikan ibadah haji dalam waktu terdekat.

HIBGLAM: Anda membawakan watak utama dalam Syerif. Apa pendapat anda apabila dunia kepolisan sering dikaitkan dengan rasuah dan ketidaktelusan?

ZUL ARIFFIN: Filem Syerif bukan untuk memburuk-burukkan dunia kepolisan.

Dalam mana-mana organisasi pasti ada konflik antara satu jabatan dengan jabatan yang lain. Itu yang cuba dirungkai menerusi Syerif.
Bukan nak angkat bahawa itu adalah realiti di luar, tetapi benda ini wujud (berlakunya konflik dalam jabatan).

Objektif kami sama iaitu nak mencari keadilan dalam sesebuah perkara atau permasalahan, tetapi kadang-kadang gunting dalam lipatan itu wujud ketika kita bekerja atau menjalankan tanggungjawab.

Bekerja dengan pengarah Polis Evo 3 yang sedang meraih pujian ramai sekarang, bagaimana rasanya tanggungjawab yang dipikul anda untuk Syerif?

Ini memang ‘forte’ kepakaran Syafiq. Apa yang boleh dikongsikan, filem ini ini yang bakal ditayangkan di pawagam sekitar tahun hadapan, banyak plot twist (pusingan plot) dan suspens akan membikin penonton tak senang duduk.

Saya di lokasi penggambaran pun kadang-kadang keliru juga dengan gaya pengarahan Syafiq, namun percaya dengan kredibilitinya di bangku sutradara.

Keliru, mengapa?

Keliru sebab kadang-kadang selepas ‘shoot’, saya tanyakan rakan pelakon, Azira Syafinaz, untuk apa babak tersebut dirakam.

Banyak sangat ‘kerja’ dan disebabkan itu, saya kadang-kadang jadi terkeliru. Saya percaya lain pengarah, lain gayanya. Saya selalu tanya Syafiq apa yang dia nak sebagai seorang pengarah. Saya rasa itu suatu budaya yang sihat antara pelakon dan pengarah.

Saya jenis aktor apabila masuk set, memang otak sedia untuk menjayakan mana-mana babak. Sebab itu, saya banyak tanya Syafiq apa yang dia nak daripada saya dalam Syerif.

Dalam kepala Syafiq, kadang-kadang dia terlalu fokus dan ada masa sibuk fikir tentang lain. Saya tak suka kacau proses dia buat kerja sebagai pengarah. Saya pula akan tanya semua benda sebelum masuk set.

Selain filem Syerif, apa lagi yang boleh anda kongsikan tentang perkembangan seni terbaharu anda?

Saya begini sahaja buat kerja satu per satu. Cuma Syerif, akan jadi projek terakhir sebelum saya berangkat ke Tanah Suci tidak lama lagi.

Sumber : mykmu.net

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.
Previous article“Jgn buat buat lupa ye hutang saya RM76K” Hidayah tuntut Ali Puteh byr hutang bila jual petai laku
Next article“Kenapa kau tak nak bergantung dgn aku” setelah 7 tahun kawin Amyra Rosli terpaksa dedah juga

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here